Background

Dierenkliniek Culemborg: Uw andere Familie Dokter

De dierenartsen en hoogopgeleide paraveterinairs van Dierenkliniek Culemborg leveren uitgebreide medische zorg aan alle dieren. Met de 24 uurs zorg, in samenwerking met Universiteit Utrecht, helpt Dierenkliniek Culemborg de gezondheid en het welzijn van de dieren zo optimaal mogelijk te houden.

Het centraal aanbieden van zorg met ‘alle zorg onder één dak’ is al langer een trend in de reguliere gezondheidszorg en dringt nu ook door in de diergeneeskunde. “Huisdiereigenaren willen de beste zorg voor hun dier, maar hebben ook een steeds drukkere agenda”, aldus Eileen Griffith, eigenaresse van Dierenkliniek Culemborg. “De dierenkliniek combineert de complete zorg voor de dieren met gemak en comfort voor hun baasjes”.

Niet voor niets heeft Dierenkliniek Culemborg de Cat Friendly Clinics Status Gold. Naast de best mogelijke, stressvrije zorg biedt de kliniek ook onderdak aan bijna 40 katten in het Kattenhotel en maakt de in 2019 geopende trimsalon (voor honden en katten) een bezoek aan de dierenarts compleet.

Dierenkliniek Culemborg receptie

De uitdaging

Dierenkliniek Culemborg benaderde Admeisters voor het ontwikkelen van twee maatwerk WordPress websites. Het doel was het vergroten van de vindbaarheid én het realiseren van online groei; meer afspraken in de dierenkliniek en meer reserveringen in het Kattenhotel. Om nog meer dieren kennis te laten maken met de hoge kwaliteit van de zorg bij Dierenkliniek Culemborg is het streven de volledige capaciteit van het huidige pand en de agendacapaciteit van de dierenartsen en paraveterinairs te benutten.

Uit de gesprekken bleek een duidelijke behoefte voor een online marketingpartner die samen met hen de juiste keuzes kon maken binnen de wereld van online marketing, om de gewenste online groei te realiseren. In Admeisters vonden zij een betrouwbare sparringspartner met visie en focus, die de gewenste ruimte bood om de inhoudelijke invulling van bijvoorbeeld de landingspagina’s (content) in eigen beheer te kunnen doen.

Whiteboard uitwerking online marketingstrategie

Aanpak

Uit de eerste gesprekken bleek direct dat de wensen van Dierenkliniek Culemborg pasten binnen ons – speciaal voor het MKB ontwikkelde maatwerk WordPress – template. Om tijd en geld te besparen in de vorm van eenmalige projectkosten hebben wij hen dan ook geadviseerd om gebruik te maken van dit template.

Door vroeg in de gesprekken de klantfocus van techniek naar online marketing te verleggen, konden wij ons direct richten op het vindbaar maken van de websites en optimalisatie van de conversies (online afspraken in de dierenkliniek en reserveringen in het Kattenhotel). Door de juiste zoekwoorden te laten terugkomen op de website van de kliniek, via landingspagina’s en blogartikelen (on-page SEO-optimalisatie) en via betaald adverteren in de vorm van Google Ads.

Ook het beheer is bij Admeisters in betrouwbare handen: wij houden de websites veilig, verzorgen de updates en bij vragen of technische problemen kan onze supportafdeling snel schakelen.

Dierenkliniek Culemborg Eileen Griffith

Het resultaat

Admeisters heeft meegedacht in de ontwikkeling van de navigatiestructuur en de landingspagina’s. Om kostenbesparing te realiseren zijn de websites zijn zo opgezet dat Dierenkliniek Culemborg alle blokken/secties zelf kan inrichten, zodat zij geen technische ondersteuning nodig hebben van een developer. Alle elementen en secties van de website zijn voor de klant modulair aan te passen en per pagina oproepbaar.

Dit maakt het contentbeheer eenvoudig en de kans dat er fouten worden gemaakt in de opbouw van de pagina’s aanzienlijk kleiner. Daarnaast groeien de websites als het ware mee met de ontwikkelingen van de kliniek. Zo hoeven wij geen extra (onnodige) uren te rekenen en heeft de klant alles zelf in de hand.

Voor de dierenkliniek hebben we het online maken van afspraken mogelijk gemaakt door in de header direct een CTA-knop toe te voegen met een link naar het online afsprakensysteem. Op deze manier staan de gegevens direct in het klantportaal en zijn zowel de klanten, als de medewerkers, minder tijd kwijt aan de balie en is er meer tijd voor het behandelen van – en de nazorg van – de patiënten. Bij het Kattenhotel hebben we een uitgebreid reserveringsformulier toegevoegd met een optie om meerdere katten tegelijk aan te kunnen melden.

Door bij aanvang van de samenwerking verstandig om te gaan met het beschikbare budget en de online ambities van de klant, heeft Admeisters online groei kunnen realiseren met het budget dat oorspronkelijk alleen gereserveerd was voor de ontwikkeling van de websites.

Resultaten in cijfers

150 % meer online afspraken gerealiseerd
138 % meer nieuwe patienten ingeschreven
7.7 % daling in bouncepercentage
100 % blije klant gerealiseerd
Resultaatgedreven Zoekmachine Adverteren

Waar staan jullie nu?

In de afgelopen 12 maanden heeft er een mooie stijging plaatsgevonden in het aantal unieke bezoekers dat de website heeft bezocht. Daarnaast is er nog steeds een toename van het aantal afspraken dat online wordt gemaakt. De blogitems scoren goed in de zoekmachines en klanten waarderen de website en het online reserveren. Dierenkliniek Culemborg is bezig met de ontwikkeling van een online kennisbank, met artikelen geschreven door de eigen dierenartsen en paraveterinairs, om betrouwbaar professioneel advies (tips en trucs) te bieden.

Waarom hebben jullie gekozen voor Admeisters

“Wij waren vorig jaar op zoek naar een full service partner die ons kon adviseren over de gehele breedte van het online marketing spectrum. Als bedrijf willen wij ons graag bezig houden met de zorg en het welzijn van de dieren en het informeren en begeleiden van hun baasjes, maar kunnen wij niet zonder online groei. Met de persoonlijke benadering van Admeisters hebben we niet alleen de techniek kunnen uitbesteden, maar hebben we ook een professioneel marketingteam tot onze beschikking.”

Wat zijn jullie ervaringen tot nu toe?

Testimonial Eileen Griffith Dierenkliniek Culemborg

“Admeisters heeft het maken van een nieuwe website overzichtelijk en werkbaar weten te maken. Fijne samenwerking, denkt goed mee en waar het om gaat: een super resultaat!“

Eileen Griffith Dierenkliniek Culemborg

Wil je ook meer resultaat uit je website halen?

Bekijk ook deze voorbeelden