Background

Wat is Social Media Marketing?

SMM – Social Media Marketing – is het inzetten van social media als marketingmiddel om de (sub)doelen voor jouw bedrijf te realiseren. Hoe je dat doet en welke sociale media je gebruikt, hangt van verschillende factoren af. Laten we er eens nader naar kijken.

Header Homepage Admeisters Online Marketing en Webdevelopment

Jouw klanten zijn actief op social media

In 2020 was 96% van de Nederlanders actief op sociale media en bracht daar per dag gemiddeld anderhalf uur door. Dat zijn cijfers om ‘u’ tegen te zeggen! Bovendien geven de gebruikers heel veel van zichzelf prijs. Social media geven je daarom de kans om je doelgroep beter te leren kennen – en zij kunnen jou leren kennen, je wordt als bedrijf menselijker. En als je het goed aanpakt, kun je zelfs één op één met jouw doelgroep communiceren. Alle reden dus om ook op social media actief te zijn.

Welke sociale media zijn er en wat kun je ermee?

WhatsApp
Facebook
Youtube
Instagram
LinkedIn
Pinterest
Twitter
TikTok
Header Display Adverteren

Social Media Marketing en Display Marketing

Social Media Marketing en Display Marketing overlappen elkaar en vullen elkaar aan. Display Marketing is het plaatsen van banners en advertenties op sites die voor jouw bedrijf relevant zijn, en dat kunnen dus ook de sites van de social media zijn.

Persoonlijke campagnemanager

Daarom Admeisters

  • Professioneel en serieus online marketingbureau waarbij geduld, nauwkeurig werken een grote rol spelen;
  • Veel kennis en ervaring met social media en display adverteren op verschillende platformen;
  • Onze klanten zijn veelal middelgrote bedrijven;
  • Wij werken met een vaste contactpersoon;
  • Indien mogelijk werkt jouw vaste contactpersoon een dag(deel) per week bij jou op locatie.
Neem contact op met Admeisters

Social Media Marketing met Admeisters

Het opzetten van een goede social media campagne kost tijd. Admeisters kan jou veel werk uit handen nemen en zowel de banners ontwerpen als de advertenties opstellen. Daarnaast kunnen wij social media in jouw website implementeren. Admeisters helpt je ook bij het stroomlijnen van webcare. Samen bepalen we bovendien welke social mediakanalen voor jou relevant zijn en wat je daarmee gaat doen. We blijven je net zolang ondersteunen tot het niet meer nodig is en je het zelf kunt overnemen. Maar als je wilt, blijven we voor jou actief!

Wat klanten over ons zeggen

Testimonial Roalt Dijkstra Optimum Osteopathie

“Overgegaan van een heel groot bedrijf naar Admeisters en daar heel blij mee. Korte lijntjes, snelle uitwerking en heel goede resultaten! Er wordt constant gemonitord en aangepast voor een optimaal resultaat. Een van de beste beslissingen van afgelopen jaar.”

Roalt Dijkstra Optimum Osteopathie

“Admeisters heeft een geweldig mooie website voor ons ontworpen. Het contact verloopt soepel, ze denken innovatief mee in de richting die wij op willen en zorgen voor een betere vindbaarheid online.

Stephan Goes Diamond Clear
Testimonial Eileen Griffith Dierenkliniek Culemborg

“Admeisters heeft het maken van een nieuwe website overzichtelijk en werkbaar weten te maken. Fijne samenwerking, denkt goed mee en waar het om gaat: een super resultaat!“

Eileen Griffith Dierenkliniek Culemborg
Testimonial Jessica Brevé Tuinhout

“We gebruiken Admeisters nu een aantal jaar en we zijn heel erg tevreden! Alles wat je nodig hebt is aanwezig, zonder al te veel poespas.”

Jessica Brevé Brevé Tuinhout
Testimonial Onno Brevé Tuinhout

“We gebruiken Admeisters nu een aantal jaar en we zijn heel erg tevreden! Alles wat je nodig hebt is aanwezig, zonder al te veel poespas.”

Onno Brevé Brevé Houtbewerking
Testimonial Demian Bang & Olufsen Ter Horst

“Fijn contact en samenwerking. Korte lijnen en snelle reactie op aanpassingen op lopende campagnes.”

Demian ter Horst Bang & Olufsen ter Horst
Testimonial Rutger Janmaat Juwelier Van den Hof

“Korte lijnen. Prima service op online gebied. Een goed bedrijf die zich inzet voor online doeleinden.”

Rutger Janmaat Juwelier Van den Hof
Testimonial Gerben Moesbergen Webdesign-Plus

“Admeisters is een professionele, betrouwbare partij waar je uitstekend mee kunt samenwerken!“

Gerben Moesbergen Webdesign-Plus
Testimonial Thimo Sonius Weppies Internet & Marketing

“Fijne partner voor online marketing werkzaamheden!”

Thimo Sonius WEPPIES Internet & Marketing

Veelgestelde vragen over social media marketing

💡 Wat is social media marketing?

Social media marketing is het inzetten van social media als marketingmiddel om de (sub)doelen voor jouw bedrijf te realiseren. Doelen zijn dan bijvoorbeeld zijn meer naamsbekendheid, klanten of omzet realiseren. Deze doelen leg je vast in een plan van aanpak in de vorm van een online marketing strategie. In de online marketing strategie beschrijf je welke social media kanalen je gaat gebruiken en de manier waarop je deze gaat inzetten.

Wil je ook meer bereik creëren en meer rendement behalen uit je online activiteiten via social media marketing? Vraag een vrijblijvende offerte aan of plan een vrijblijvend adviesgesprek in met één van onze adviseurs om jouw online ambities te bespreken.

#️⃣ Wanneer pas ik social media marketing toe?

Social media marketing pas je toe als als je bepaalde (sub)doelen van je bedrijf wilt realiseren. Doelen zijn dan bijvoorbeeld zijn meer naamsbekendheid, klanten of omzet.

Social media geven je de kans om je doelgroep beter te leren kennen – en zij kunnen jou leren kennen, je wordt als bedrijf menselijker. En als je het goed aanpakt, kun je zelfs één op één met jouw doelgroep communiceren.

Plan een vrijblijvend groeigesprek in met één van onze adviseurs om jouw online ambities te bespreken. Meer informatie over online marketing strategie lees je hier.

🎯 Wat is een online marketing strategie?

Een online marketingstrategie is een plan van aanpak om de online doelen van en met je bedrijf te realiseren. In de online marketingstrategie zijn de doelstellingen, de middelen, een omschrijving van de doelgroep(en) en een planning opgenomen.

✔ Wat zijn de voordelen van een online marketing strategie?

Online marketing biedt een aantal interessante voordelen ten opzichte van de traditionele, offline marketing. De online mogelijkheden zijn zeer divers en bovendien volop in ontwikkeling waardoor het aantal mogelijkheden alleen maar groter zal worden. Bovendien kun je je – als je er bovenop zit – onderscheiden door de meest innovatieve middelen in te zitten. Andere voordelen zijn:

  • Het enorme bereik. Vrijwel iedereen is online te vinden.
  • Je kunt je doelgroep(en) heel gericht benaderen.
  • De online marketingmiddelen zijn vergeleken met traditionele marketingmiddelen goedkoop.
  • Je kunt online direct contact maken met jouw (potentiële) klanten.
  • Bij een onlinemarketingstrategie is bijna alles meetbaar. Zo kun je real time data verzamelen over jouw doelgroep, maar ook over jouw bereik en wat je online acties opleveren.