Background

De noodzaak van online marketingstrategie

Een online marketingstrategie is een plan van aanpak om de online doelen van en met je bedrijf te realiseren. In de online marketingstrategie zijn de doelstellingen, de middelen, een omschrijving van de doelgroep(en) en een planning opgenomen. De meeste bedrijven zullen het erover eens zijn dat een online marketing strategie nodig is; zonder zo’n strategie ben je stuurloos en zijn al je acties maar wat hap- en snapwerk.

Lokale vindbaarheid met Zoekmachine Marketing

Offline marketing versus online marketing

Online marketing biedt een aantal interessante voordelen ten opzichte van de traditionele, offline marketing. De online mogelijkheden zijn zeer divers en bovendien volop in ontwikkeling waardoor het aantal mogelijkheden alleen maar groter zal worden. Bovendien kun je je – als je er bovenop zit – onderscheiden door de meest innovatieve middelen in te zitten. Andere voordelen zijn:

 • Het enorme bereik. Vrijwel iedereen is online te vinden. Met een omnichannel onlinemarketingstrategie kun je op elk moment van de customersjourney jouw ideale klant te pakken krijgen.
 • Je kunt je doelgroep(en) heel gericht benaderen door gebruik te maken van bijvoorbeeld social media.
 • De online marketingmiddelen zijn vergeleken met traditionele marketingmiddelen goedkoop.
 • Je kunt online direct contact maken met jouw (potentiële) klanten.
 • Bij een onlinemarketingstrategie is bijna alles meetbaar. Zo kun je real time data verzamelen over jouw doelgroep, maar ook over jouw bereik en wat je online acties opleveren.
Zoekopdracht online marketing bureau

Bezint eer ge begint

Voor je met een online marketingstrategie start, zijn er tal van vragen te beantwoorden. We stellen er een aantal:

 • Wat zijn voor jouw bedrijf de voordelen van online marketing? Hoe is de verdeling offline – online marketing?
 • Wat zijn je doelen voor je online marketingstrategie? Ga je voor leadgeneratie? Naamsbekendheid? Productbekendheid? Kennisdeling? Een stevige klantenbinding?
 • Wat is je budget voor online marketing? En wat is een lead jou waard?
 • Hoe ziet het salesproces eruit? Waar kun je online scoren?
 • Wat is je doelgroep? Hoe kom je met jouw doelgroep in contact?
 • Welke trends spelen in jouw branche? Hoe kun je daar online op inspelen?
 • Welke producten of diensten zijn het meest succesvol? Waarom? Welke zijn dat niet en waarom niet?
 • Hoe doen jouw concurrenten het online? Waar kun je hen een stap voor zijn? Wat zijn jouw Unique Selling Points?
Marketingdoelstelling formuleren

Doelen nader specificeren

Als je je doelen – globaal – bepaald hebt, ga je ze nader definiëren volgens het SMART principe.

 • Specifiek– Wees precies en specificeer je doel.
 • Meetbaar– Zorg dat je doel meetbaar is. Je verbindt er bijvoorbeeld een tijdslimiet aan en/of een aantal bezoekers of leads dat je in dat tijdsbestek wilt halen.
 • Acceptabel– Je doelen moeten acceptabel zijn. Voor je doelgroep, je hele bedrijf en – ruim gezien – de maatschappij.
 • Realistisch– Dit is een heel belangrijk punt, is het doel werkelijk haalbaar? Kijk daarbij ook naar het budget dat je ervoor uit kunt en wilt trekken.
 • Tijdgebonden – Wanneer wil je je doel bereikt hebben?
Online marketingmiddelen

De in te zetten middelen en kanalen, de customer journey

De volgende stap bij het uitzetten van je online marketingstrategie is het bepalen van de middelen en kanalen die je gaat inzetten. Er zijn tal van mogelijkheden, variërend van het gebruik van alle mogelijkheden van je website en het inzetten van social media tot e-mailmarketing en van SEA en SEO tot blogs en video’s.

Belangrijk bij het bepalen van de in te zetten middelen en kanalen is dat deze moeten inhaken op de customer journey of klantreis. Bij elke stap in de klantreis moet je een passend kanaal en middel inzetten om je potentiële klant te bereiken. De klantreis is kortgezegd de weg die de klant aflegt vanaf het moment van oriëntatie tot de aankoop. Bij uitbreiding kun je ook het kweken van de klantbehoefte in de customer journey opnemen – de pre-oriëntatiefase – en de aftersales plus klantenbinding. Het mooiste is als je klant uiteindelijk ‘ambassadeur’ van jouw bedrijf wordt en zorgt voor mond-tot-mondreclame. Ook die laatste fase kun je in de klantreis opnemen.

Persoonlijke campagnemanager

Samen met Admeisters je online marketingstrategie uitzetten

Online marketing is een vak apart. Naast een gedegen kennis van marketing heb je ook een grondige kennis nodig van de technische aspecten achter de middelen en kanalen. Niet alleen om ze goed in te zetten en te organiseren, maar ook om de effecten te kunnen meten. Admeisters staat voor je klaar om samen met jou een op maat gesneden marketingstrategie op te zetten. Je krijgt een vaste contactpersoon die bij voorkeur een dag(deel) bij jou op locatie werkt.

Resultaatgedreven Zoekmachine Adverteren

Waarom zou je Admeisters inzetten voor jouw online marketingstrategie

 • Admeisters is een online marketingbureau en websitebouwer met veel expertise, kennis van zaken en een goed ontwikkeld gevoel voor marketing en online kansen.
 • Met Admeisters online marketingbureau bespaar je tijd – en daardoor kosten – om een gedegen online marketingstrategie uit te zetten die ook aantoonbaar – dus meetbaar – werkt.
 • Met een vaste contactpersoon die een dag(deel) op locatie werkt, zijn de communicatielijnen kort en duidelijk én we kunnen elkaar over en weer goed leren kennen en inspireren.
Header Over Ons pagina

Mag Admeisters ook voor jou aan de slag?

Admeisters werkt graag voor middelgrote bedrijven in een breed spectrum, van hoveniers tot bouwbedrijven en zorginstellingen.

Het is altijd leuk om te weten wat andere klanten zeggen. Niet alleen om vertrouwen te krijgen, maar ook om te zien waar andere klanten ons voor ingezet hebben. Lees daarom eens de reviews van onze klanten.

Heb je nog vragen of ben je gewoon benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact op, Admeisters komt naar je toe – of ontvangt je op ons kantoor – om te luisteren naar je wensen en ideeën en de mogelijkheden te overleggen.

Wat klanten over ons zeggen

Testimonial Roalt Dijkstra Optimum Osteopathie

“Overgegaan van een heel groot bedrijf naar Admeisters en daar heel blij mee. Korte lijntjes, snelle uitwerking en heel goede resultaten! Er wordt constant gemonitord en aangepast voor een optimaal resultaat. Een van de beste beslissingen van afgelopen jaar.”

Roalt Dijkstra Optimum Osteopathie

“Admeisters heeft een geweldig mooie website voor ons ontworpen. Het contact verloopt soepel, ze denken innovatief mee in de richting die wij op willen en zorgen voor een betere vindbaarheid online.

Stephan Goes Diamond Clear
Testimonial Eileen Griffith Dierenkliniek Culemborg

“Admeisters heeft het maken van een nieuwe website overzichtelijk en werkbaar weten te maken. Fijne samenwerking, denkt goed mee en waar het om gaat: een super resultaat!“

Eileen Griffith Dierenkliniek Culemborg
Testimonial Jessica Brevé Tuinhout

“Onze eerste kennismaking was 9 jaar geleden, via Rasjid zijn vorige werkgever. Toen hij vertelde dat hij voor zichzelf ging werken wisten wij meteen dat wij zouden overstappen naar Admeisters. Rasjid is van veel dingen op de hoogte in deze digitale wereld. Hij weet waar hij het over heeft en kan je bedrijf naar een ander level brengen.”

Jessica Brevé Brevé Tuinhout
Testimonial Onno Brevé Tuinhout

“We gebruiken Admeisters nu een aantal jaar en we zijn heel erg tevreden! Alles wat je nodig hebt is aanwezig, zonder al te veel poespas.”

Onno Brevé Brevé Houtbewerking
Testimonial Demian Bang & Olufsen Ter Horst

“Fijn contact en samenwerking. Korte lijnen en snelle reactie op aanpassingen op lopende campagnes.”

Demian ter Horst Bang & Olufsen ter Horst
Testimonial Rutger Janmaat Juwelier Van den Hof

“Korte lijnen. Prima service op online gebied. Een goed bedrijf die zich inzet voor online doeleinden.”

Rutger Janmaat Juwelier Van den Hof
Testimonial Gerben Moesbergen Webdesign-Plus

“Admeisters is een professionele, betrouwbare partij waar je uitstekend mee kunt samenwerken!“

Gerben Moesbergen Webdesign-Plus
Testimonial Thimo Sonius Weppies Internet & Marketing

“Fijne partner voor online marketing werkzaamheden!”

Thimo Sonius WEPPIES Internet & Marketing
Testimonial Remco Zaal van Audiozaal

“Wij zijn vanaf het begin klant bij Admeisters. De online marketing wordt naar onze wens en naar inzicht van Admeisters uitgevoerd. Zo vullen we elkaar aan, dit resulteert in een synergie, waaruit het betere resultaat vloeit. Altijd bereikbaar, zeer belangrijk in deze snelle wereld, waarin snel schakelen een vereiste is.“

Remco Zaal AudioZaal B.V.
Testimonial RRoland Bruinier van SVS Inburgering

Alweer 5 jaren! En ik zou zeggen op naar de volgende 5 jaren. En natúúrlijk samen met onze organisatie die door jullie inzet succesvol en in het bijzonder goed vindbaar is. Binnenkort neemt een relatie van ons contact met je op. In het kader van jullie 5 jarige bestaan mijn hartelijke dank en ik kijk uit naar jullie pro actieve houding en tomeloze inzet in de komende 5 jaren.

Roland Bruinier SVS Inburgering
Testimonial William Elbers Osteopathie Praktijk W. Elbers

“Admeisters heeft een mooie professionele website voor ons gemaakt. Goede samenwerking en korte lijnen. We zijn op dit moment een half jaar samen onderweg en het bevalt goed.”

William Elbers Osteopathie Praktijk W. Elbers
Testimonial Hans en Frieda Hendriks Barsoi Kostuumspeciaalzaak

“Bij ons eerste intake gesprek gelijk een positief gevoel! Een gepassioneerd bedrijf, die de korte lijnen die ze ons belooft hebben ook waar gemaakt hebben. Wij komen als onderneming uit een hele andere wereld en kunnen onze klant nu ook beter online bereiken.”

Hans & Frieda Hendriks Barsoi Kostuumspeciaalzaak
Testimonial Matthias van Ee Bouwbedrijf Matthé

“Overgegaan naar Admeisters en daar heel tevreden mee. Blij met het vertrouwen, persoonlijke en snelle contact.”

Matthias van Ee Bouwbedrijf Matthé
Testimonial Mike van Silfhout Taalschool Lest Best

“Goede aanpak, gericht op de lange termijn en passend bij onze organisatie en doelgroep.”

Mike van Silfhout Lest Best B.V.
Testimonial Can Aydogan Badkamerwarenhuis Womerveer

Professioneel, vriendelijk en betrokken…. Dat zijn de woorden die me te binnen schieten als ik aan Admeisters denk. Meerdere bedrijven uit mijn omgeving zijn door Admeisters enorm goed geholpen, ook voor mijn eigen bedrijf verzorgen ze naar volle tevredenheid de online marketing. Kortom zeker een aanrader!

Can Aydogan Badkamerwarenhuis Wormerveer
Testimonial John Geurs van Geurs Klimaattechniek uit Woudenberg

“Persoonlijk betrokken, snel en vakkundig. Fijne samenwerking!”

John Geurs Geurs Klimaattechniek

Veelgestelde vragen over online marketing strategie

🎯 Wat is een online marketing strategie?

Een online marketingstrategie is een plan van aanpak om de online doelen van en met je bedrijf te realiseren. In de online marketingstrategie zijn de doelstellingen, de middelen, een omschrijving van de doelgroep(en) en een planning opgenomen.

💡 Is een online marketing strategie noodzakelijk?

Succesvol zijn op het internet begint bij het opzetten van een online strategie. Waar sta je nu en waar wil je naartoe? Je zet een denkbeeldige stip op de horizon en kijkt welke middelen je in gaat zetten om je online ambities te realiseren.

De meeste bedrijven zullen het erover eens zijn dat een online marketing strategie nodig is; zonder zo’n strategie ben je stuurloos en zijn al je acties maar wat hap- en snapwerk.

✔ Wat zijn de voordelen van een online marketing strategie?

Online marketing biedt een aantal interessante voordelen ten opzichte van de traditionele, offline marketing. De online mogelijkheden zijn zeer divers en bovendien volop in ontwikkeling waardoor het aantal mogelijkheden alleen maar groter zal worden. Bovendien kun je je – als je er bovenop zit – onderscheiden door de meest innovatieve middelen in te zitten. Andere voordelen zijn:

 • Het enorme bereik. Vrijwel iedereen is online te vinden.
 • Je kunt je doelgroep(en) heel gericht benaderen.
 • De online marketingmiddelen zijn vergeleken met traditionele marketingmiddelen goedkoop.
 • Je kunt online direct contact maken met jouw (potentiële) klanten.
 • Bij een onlinemarketingstrategie is bijna alles meetbaar. Zo kun je real time data verzamelen over jouw doelgroep, maar ook over jouw bereik en wat je online acties opleveren.
📝 Stappenplan: Hoe stel ik een online marketing strategie op?

Het opstellen van een online marketing strategie bestaat uit de volgende stappen:

 1. Waar sta je nu en waar wil je naartoe? Zet een denkbeeldige stip op de horizon en kijk welke middelen je wilt gaan inzetten om jouw online ambities te realiseren.
 2. Wat wil je online bereiken? Definieer je doelen volgens het SMART principe.
 3. Wat is je doelgroep? Wie wil je online bereiken? Hoe wil je ze online bereiken?
 4. Hoe doen jouw concurrenten het online? Waar kun je hen een stap voor zijn? Wat zijn jouw Unique Selling Points?
 5. Vorm een strategisch plan waarin de aanpak en werkwijze staat omschreven hoe je bepaalde doelen gaat bereiken. Hierin staat ook de investering in tijd en geld die nodig is om de doelen te bereiken.
 6. Uitvoering en optimalisatie: Evalueer tenminste elk kwartaal de voortgang en kijk of de resultaten in lijn liggen met de doelstelling. Aan de hand van de behaalde resultaten kun je continue jouw campagnes optimaliseren om meer rendement te behalen uit je online activiteiten.