Background

Wat is E-mailmarketing?

E-mailmarketing is een vorm van Direct Marketing, wat wil zeggen: een vorm van marketing waarbij een direct en structureel contact met de klant het doel is en waarbij – vaak – op een respons van de klant wordt aangestuurd.

Gevonden worden in Google

Verschillende vormen van e-mailmarketing

De meest gebruikte vorm van e-mailmarketing is het versturen van een nieuwsbrief, eventueel met aanbiedingen. Daarnaast kun je nog denken aan:

 • Klanttevredenheidsonderzoek en verzoek om een review;
 • Melding dat er nog een product in de winkelwagen zit;
 • Het geven van tips en adviezen na een bepaalde aankoop;
 • Aanbiedingen van accessoires na een aankoop;
 • Verjaardagsmail en variaties daarop;
 • Event-driven mails.

De meeste van de hierboven genoemde voorbeelden behoren tot de zogenoemde e-mail marketing automation. Dit zijn persoonlijke, automatisch verstuurde mails die bijvoorbeeld drie weken na een aankoop worden verstuurd of de verjaardagsmails.

Header Conversie Optimalisatie

De voordelen van e-mailmarketing

E-mailmarketing is betrekkelijk eenvoudig te realiseren en bovendien niet al te kostbaar. Daarnaast is de effectiviteit heel goed meetbaar. En het belangrijkste: je kunt heel gericht ‘schieten’. Om dat te kunnen doen, moet je wel veel gegevens over je (potentiële) klant verzamelen en deze up to date houden.

De drie pijlers van zoekmachine optimalisatie

Beginnen met e-mailmarketing, zorg voor een goede tool

Een goede tool brengt veel gemak en veel mogelijkheden. Je kunt er veel zaken mee bijhouden en goede opt-ins mee creëren. Bovendien kun je met een goede tool gemakkelijker differentiëren, dat is belangrijk als je jouw doelgroepen heel gericht wilt kunnen bepalen. Let er ook op dat de content die je verstuurt, goed te lezen is op desktop én op mobiel en of je weinig of veel technische kennis nodig hebt om alles uit de e-mailmarketingtool te halen.

Whiteboard uitwerking online marketingstrategie

E-mailmarketing, het opbouwen van een mailinglist

Zonder mailinglist begin je niets natuurlijk. Er zijn verschillende manieren om aan een mailinglist te bouwen – en deze uit te breiden met meer klantgegevens:

 • Zorg voor interessante content – bijvoorbeeld in de vorm van blogs – en koppel daar een inschrijvingsformulier aan.
 • Laat bezoekers zich inschrijven voor je nieuwsbrief of mail met aanbiedingen.
 • Geef aan elke inschrijver iets gratis weg, een gratis advies op maat, een sample, een e-boek, enz.
 • Lanceer een winactie.
 • Houd een enquête.

Zorg er wel voor dat je je aan de regels met betrekking tot de AVG – Algemene Verordening Gegevensbescherming – houdt.

Persoonlijke campagnemanager

Aan de slag

Je hebt een goede mailtool, je hebt een mooie mailinglist en je weet zo ongeveer wat er in je eerste e-mail moet komen. We geven je enkele tips voor een zo effectief mogelijke e-mailcampagne.

 • Gebruik de subject line goed. De subject line of het onderwerp is het eerste waar een ontvanger naar kijkt en voor een op de drie mensen bepaalt het onderwerp of ze de mail openen of weggooien. Zorg dus voor een pakkende, informatieve zinsnede. Je kunt ook goed voor twee verschillende onderwerpregels kiezen en testen welke het meest aanslaat.
 • Zorg voor een visueel aantrekkelijke inhoud en kom snel to the point. De lezer scant een e-mail snel en bepaalt dan of hij hem weggooit of verder leest. Je moet het dus van een paar seconden hebben.
 • Optimaliseer je call-to-action. Experimenteer met de vorm en kleur van de button, de tekst, het lettertype, enz.
 • Maak je boodschap persoonlijk. Gebruik in je aanhef de (voor)naam van de ontvanger en sluit waar mogelijk af met de naam van de verantwoordelijke medewerker binnen jouw bedrijf.
 • Verras je doelgroep. Geef bijvoorbeeld eens leuke en interessante informatie over onderwerpen die zijdelings met jouw product of dienst te maken hebben.
 • Zorg voor knoppen naar social media om te delen, maar ook om gevolgd te worden of een reactie te plaatsen.
 • Bepaal het tijdstip voor verzenden. Maak een inschatting wanneer jouw doelgroep de meeste tijd zal hebben om jouw e-mail te openen en te lezen.
 • Ga segmenteren. Maak verschillende e-mails voor verschillende subdoelgroepen. Maak gebruik van alle informatie die je hebt over je klant, deel hen bijvoorbeeld in naar leeftijd, geslacht, interesses, laatste aankoop, locatie, enz.
 • Tot slot: wees geen spammer. Nog afgezien van het feit dat de mensen geïrriteerd raken bij de zoveelste mail van jou in korte tijd, bestaat de kans dat je als spam wordt aangemerkt en op de zwarte lijst belandt.
Resultaatgedreven Zoekmachine Adverteren

E-mailmarketing met Admeisters

Hoewel e-mailmarketing niet echt moeilijk is, kost het wel aardig wat tijd om een echt effectieve e-mailcampagne en e-mailmarketing automation op te zetten. Om alles uit jouw e-mailcontacten te halen, moet je bovendien testen, meten en analyseren. Daarnaast heb je wat technische kennis nodig om bijvoorbeeld te kunnen segmenteren. Admeisters gaat graag voor jou aan de slag om de voor jou meest zinvolle e-mailmarketing (automation) op te zetten. Als de basis er eenmaal ligt, kun je altijd zelf verder gaan.

Wat klanten over ons zeggen

Testimonial Roalt Dijkstra Optimum Osteopathie

“Overgegaan van een heel groot bedrijf naar Admeisters en daar heel blij mee. Korte lijntjes, snelle uitwerking en heel goede resultaten! Er wordt constant gemonitord en aangepast voor een optimaal resultaat. Een van de beste beslissingen van afgelopen jaar.”

Roalt Dijkstra Optimum Osteopathie

“Admeisters heeft een geweldig mooie website voor ons ontworpen. Het contact verloopt soepel, ze denken innovatief mee in de richting die wij op willen en zorgen voor een betere vindbaarheid online.

Stephan Goes Diamond Clear
Testimonial Eileen Griffith Dierenkliniek Culemborg

“Admeisters heeft het maken van een nieuwe website overzichtelijk en werkbaar weten te maken. Fijne samenwerking, denkt goed mee en waar het om gaat: een super resultaat!“

Eileen Griffith Dierenkliniek Culemborg
Testimonial Jessica Brevé Tuinhout

“Onze eerste kennismaking was 9 jaar geleden, via Rasjid zijn vorige werkgever. Toen hij vertelde dat hij voor zichzelf ging werken wisten wij meteen dat wij zouden overstappen naar Admeisters. Rasjid is van veel dingen op de hoogte in deze digitale wereld. Hij weet waar hij het over heeft en kan je bedrijf naar een ander level brengen.”

Jessica Brevé Brevé Tuinhout
Testimonial Onno Brevé Tuinhout

“We gebruiken Admeisters nu een aantal jaar en we zijn heel erg tevreden! Alles wat je nodig hebt is aanwezig, zonder al te veel poespas.”

Onno Brevé Brevé Houtbewerking
Testimonial Demian Bang & Olufsen Ter Horst

“Fijn contact en samenwerking. Korte lijnen en snelle reactie op aanpassingen op lopende campagnes.”

Demian ter Horst Bang & Olufsen ter Horst
Testimonial Rutger Janmaat Juwelier Van den Hof

“Korte lijnen. Prima service op online gebied. Een goed bedrijf die zich inzet voor online doeleinden.”

Rutger Janmaat Juwelier Van den Hof
Testimonial Gerben Moesbergen Webdesign-Plus

“Admeisters is een professionele, betrouwbare partij waar je uitstekend mee kunt samenwerken!“

Gerben Moesbergen Webdesign-Plus
Testimonial Thimo Sonius Weppies Internet & Marketing

“Fijne partner voor online marketing werkzaamheden!”

Thimo Sonius WEPPIES Internet & Marketing
Testimonial Remco Zaal van Audiozaal

“Wij zijn vanaf het begin klant bij Admeisters. De online marketing wordt naar onze wens en naar inzicht van Admeisters uitgevoerd. Zo vullen we elkaar aan, dit resulteert in een synergie, waaruit het betere resultaat vloeit. Altijd bereikbaar, zeer belangrijk in deze snelle wereld, waarin snel schakelen een vereiste is.“

Remco Zaal AudioZaal B.V.
Testimonial RRoland Bruinier van SVS Inburgering

Alweer 5 jaren! En ik zou zeggen op naar de volgende 5 jaren. En natúúrlijk samen met onze organisatie die door jullie inzet succesvol en in het bijzonder goed vindbaar is. Binnenkort neemt een relatie van ons contact met je op. In het kader van jullie 5 jarige bestaan mijn hartelijke dank en ik kijk uit naar jullie pro actieve houding en tomeloze inzet in de komende 5 jaren.

Roland Bruinier SVS Inburgering
Testimonial William Elbers Osteopathie Praktijk W. Elbers

“Admeisters heeft een mooie professionele website voor ons gemaakt. Goede samenwerking en korte lijnen. We zijn op dit moment een half jaar samen onderweg en het bevalt goed.”

William Elbers Osteopathie Praktijk W. Elbers
Testimonial Hans en Frieda Hendriks Barsoi Kostuumspeciaalzaak

“Bij ons eerste intake gesprek gelijk een positief gevoel! Een gepassioneerd bedrijf, die de korte lijnen die ze ons belooft hebben ook waar gemaakt hebben. Wij komen als onderneming uit een hele andere wereld en kunnen onze klant nu ook beter online bereiken.”

Hans & Frieda Hendriks Barsoi Kostuumspeciaalzaak
Testimonial Matthias van Ee Bouwbedrijf Matthé

“Overgegaan naar Admeisters en daar heel tevreden mee. Blij met het vertrouwen, persoonlijke en snelle contact.”

Matthias van Ee Bouwbedrijf Matthé
Testimonial Mike van Silfhout Taalschool Lest Best

“Goede aanpak, gericht op de lange termijn en passend bij onze organisatie en doelgroep.”

Mike van Silfhout Lest Best B.V.
Testimonial Can Aydogan Badkamerwarenhuis Womerveer

Professioneel, vriendelijk en betrokken…. Dat zijn de woorden die me te binnen schieten als ik aan Admeisters denk. Meerdere bedrijven uit mijn omgeving zijn door Admeisters enorm goed geholpen, ook voor mijn eigen bedrijf verzorgen ze naar volle tevredenheid de online marketing. Kortom zeker een aanrader!

Can Aydogan Badkamerwarenhuis Wormerveer

Veelgestelde vragen over e-mailmarketing

🎯 Wat is e-mail marketing?

E-mailmarketing is een vorm van Direct Marketing, wat wil zeggen: een vorm van marketing waarbij een direct en structureel contact met de klant het doel is en waarbij – vaak – op een respons van de klant wordt aangestuurd. De meest gebruikte vorm van e-mailmarketing is het versturen van een nieuwsbrief, eventueel met aanbiedingen. Daarnaast kun je nog denken aan:

 • Klanttevredenheidsonderzoek en verzoek om een review;
 • Melding dat er nog een product in de winkelwagen zit;
 • Het geven van tips en adviezen na een bepaalde aankoop;
 • Aanbiedingen van accessoires na een aankoop;
 • Verjaardagsmail en variaties daarop;
 • Event-driven mails.
📈 Wat zijn de voordelen van e-mail marketing?

E-mailmarketing is betrekkelijk eenvoudig te realiseren en daarnaast is de effectiviteit heel goed meetbaar. En het belangrijkste: je kunt heel gericht ‘schieten’. Om dat te kunnen doen, moet je wel veel gegevens over je (potentiële) klant verzamelen en deze up to date houden. E-mailmarketing automation stelt je in staat alles uit jouw e-mailcontacten te halen.

Bij de meeste e-mail marketing tools kun je bijvoorbeeld:

 • Geautomatiseerde mailings opzetten (vb. welkomstmail na aanmaken account, kortingsactie bij volgende aankoop nieuwe klanten, verjaardagscampagne, win-back campagne, productreview campagne e.d.);
 • Mailen op basis van surfgedrag, nieuwsbrieven;
 • Koppeling maken met je website voor het afvangen adressen/leads.

Hoewel e-mailmarketing niet echt moeilijk is, kost het wel aardig wat tijd om een echt effectieve e-mailcampagne en e-mailmarketing automation op te zetten. Houdt hier rekening mee voordat je gaat starten met e-mailmarketing. 

Admeisters is een full service online marketingbureau. Wij gaan uiteraard graag voor jou aan de slag om de voor jou meest zinvolle e-mailmarketing (automation) op te zetten. Als de basis er eenmaal ligt, kun je altijd zelf verder gaan. Plan een vrijblijvend groeigesprek in met één van onze adviseurs om jouw online ambities te bespreken.

💡 Waar moet ik op letten bij het kiezen van e-mail marketing software?

Wat de beste e-mailmarketing software is hangt af van wat jij nodig hebt. Als je net begint met e-mailmarketing en nog moet starten met het opbouwen van een mailinglijst, dan zul je andere behoeftes en doelen hebben dan wanneer je al 100.000 contacten hebt opgebouwd.

Doelstellingen en behoeften

De doelstellingen en behoeften van de campagnes leg je vast in een online marketingstrategie. Een online marketingstrategie is een plan van aanpak om de online doelen van en met je bedrijf te realiseren. In de online marketingstrategie zijn de doelstellingen, de middelen, een omschrijving van de doelgroep(en) en een planning opgenomen.

Hoe groot wordt je mailinglist

Als je net begint met het opbouwen van je mailinglist zul je misschien nog niet veel bezig zijn met e-mailmarketing automation, maar als je al een behoorlijke contactenlijst hebt opgebouwd stelt e-mailmarketing automation je in staat om alles uit jouw e-mailcontacten te halen. Bovendien kan het je veel tijd schelen door persoonlijke, automatiseerde mails naar je contactenlijst te sturen. In beide gevallen is het prettig dat de e-mailmarketing software je de ruimte biedt om te kunnen groeien.

Technische kennis

Heb je weinig of veel technische kennis nodig om alles uit de e-mailmarketingtool te halen? Vraag jezelf af of je voor een technische oplossing wilt gaan of voor een oplossing die juist veel gebruiksgemak gaat opleveren. Heb je geen technische kennis in huis of ben je zelf niet technisch onderlegd, dan kun je beter voor e-mail marketing software kiezen waarbij je snel en eenvoudig de software onder de knie hebt.

🏆 Welke e-mail marketing software kan ik het beste gebruiken?

Om je keuze iets makkelijker te maken hebben we een lijst opgesteld met veelgebruikte e-marketingprogramma’s:

 • Mailchimp
 • ActiveCampaign
 • Mailblue
 • Spotler
 • Mailcamp

Onze persoonlijke voorkeur gaat ActiveCampaign. Deze e-mail marketing software wordt veel gebruikt voor onze leadgeneratie en e-commerce klanten. De interface is ook voor een groot deel in het Nederlands. Op deze manier kun je direct starten met een aanmaken van (geautomatiseerde) maillijsten.

💶 Wat kost e-mail marketing?

Je betaald voor de meeste e-mailmarketing software een vast bedrag per maand . Deze maandelijkse abonnementskosten variëren naar gelang de grootte van je contactenlijst en de gewenste functionaliteiten. Prijzen kunnen variëren van een kleine €10,00 per maand bij 500 contacten tot gemiddeld enkele honderden euro’s per maand bij grote mailinglijsten.

Let op bij het maken van je keuze dat e-mailmarketing automation niet altijd in de standaard pakketten zit bij de aanbieders van e-mailmarketing software. Wat ons betreft is dit een functionaliteit die niet mag ontbreken. Daarnaast kan het zijn dat je bij bepaalde aanbieders een maximaal aantal e-mails per maand kunt versturen aan je contactenlijst. In de meeste gevallen neem je dan een extra e-mail bundel af in een bepaalde maand waarin je meer e-mails wilt versturen.

Zoals eerder aangegeven gaat onze persoonlijk voorkeur uit naar de e-mailmarketing software van ActiveCampaign. Bij deze aanbieder heb je altijd onbeperkte verzending van e-mails binnen je contactenlijst bovendien kun je direct starten met een aanmaken van (geautomatiseerde) maillijsten. Deze functionaliteit zit namelijk bij het kleinste pakket al inbegrepen.

Wil je e-mailmarketing uitbesteden? Houdt dan rekening met eenmalige set-up kosten van het account. Daarnaast betaal je natuurlijk voor de maandelijkse uren die wij maken voor het inrichten en optimaliseren van de e-mailmarketing campagnes, e-mailmarketing automations en bijbehorende sales funnels. Plan een vrijblijvend groeigesprek in met één van onze adviseurs om jouw online ambities te bespreken.