Background

Wat is Feedmarketing

Feedmarketing is het automatisch doorzetten van de productdatabase van je webshop naar verkoop- en vergelijkingskanalen. Dat klinkt nogal technisch, en inderdaad, dat is het ook. Het is een techniek om alle relevante productgegevens in een database te zetten, een datafeed. Deze datafeed laat je vervolgens automatisch door een verkoop- of vergelijkingsplatform als Google Shopping, Marktplaats of Beslist.nl opnemen in hun productoverzicht.

Zoekopdracht online marketing bureau

Verschillende kanalen, verschillende feeds

De meeste verkoop- en vergelijkingssites werken met .xml-bestand waarin essentiële informatie is opgenomen. Denk aan de prijs, productcode, levertijd, kleur, afmeting, gewicht en dergelijke. Maar niet elk kanaal werkt met dezelfde feed, zodat de feed voor elke site afzonderlijk moet worden geoptimaliseerd. Dit kan een tijdrovende klus zijn, maar er bestaat software die dit automatisch voor je kan doen.

Persoonlijke campagnemanager

Geheel geautomatiseerd

Het doorzetten van je datafeed verloopt geheel automatisch en wordt voortdurend bijgesteld. Elke verandering van prijs, voorraad, levertijd en andere variabelen wordt automatisch doorgevoerd vanuit je webshop naar het desbetreffende kanaal. Ook dubbele items worden er automatisch uitgefilterd, super handig dus.

Resultaatgedreven Zoekmachine Adverteren

Feedmarketing, een makkie?

Het proces van het samenstellen van de datafeed en het koppelen met het verkoop- of vergelijkingskanaal kost wat tijd, maar is niet al te ingewikkeld. Dat zou je dus inderdaad een makkie kunnen noemen. Maar… er zit een addertje onder het gras, twee zelfs. In de eerste plaats moet je vaak experimenteren met het invoeren van de meest aansprekende titels en productbeschrijvingen. Je zult moeten testen wat wel en niet goed werkt.

In de tweede plaats is niet elk product in je webshop geschikt of interessant om op elk moment op het kanaal of de kanalen van jouw keuze te tonen. Oftewel: niet elk product heeft een gunstige ROI. Bovendien kan de Return on investment per kanaal verschillen.

Header Conversie Optimalisatie

ROI, Return on investment

Niet elk product uit je webshop zal een goede ROI hebben. Zo zul je producten hebben met een prijsvoordeel ten opzichte van je concurrenten, terwijl er ook producten zijn die bij jou juist hoger geprijsd zijn. Er zijn producten die unieke kenmerken hebben en producten waarvan er vele op de markt zijn. Of je hebt een bepaald item alleen nog maar in de grootste maten, ook dan is het niet handig die te laten zien. De kans dat er voor niets op jouw advertentie geklikt wordt, is dan namelijk te groot. Verder zullen er producten zijn die het goed doen en andere producten waar veel minder vraag naar is.

Het vergt tijd om dit goed uit te zoeken, maar je kunt wel veel kosten besparen of je budget op een andere manier inzetten door de juiste producten op het juiste moment te laten tonen.

Kortom: om een effectieve feedmarketing op te zetten, moet je beschikken over de juiste inzichten en je zult veel tijd moeten investeren. Dat is dan ook meteen een van de redenen – naast het hebben van te weinig technische kennis – om een marketingbureau als Admeisters in te schakelen voor feedmarketing.

Marketingdoelstelling formuleren

Afrekenmodellen en andere voorwaarden

Feedmarketing is een relatief goedkope manier van adverteren, mits je het op de juiste manier doet. Er zijn verschillende manieren waarop kanalen en website met je afrekenen. Bij de ene site betaal je een vast bedrag per maand plus bijvoorbeeld kosten per klik, bij een andere site betaal je eenmalige kosten en vervolgens kosten per transactie.

Daarnaast kunnen er nog andere voorwaarden gesteld worden. Je kunt jouw producten bijvoorbeeld bij Beslist.nl aanbieden als je minimaal een jaar bij de KvK staat ingeschreven en al minstens zes maanden producten verkoopt.

Neem contact op met Admeisters

Feedmarketing met Admeisters

Feedmarketing is een onmisbare tool voor jou als je een webshop hebt. Maar wellicht heb je meer verstand van de producten die je verkoopt dan van de techniek achter feedmarketing. Of misschien heb je de tijd of de zin niet om er serieus mee aan de slag te gaan. Admeisters staat je graag bij in dezen. Wij stellen de meest optimale datafeed op, bespreken met jou wat de meest gunstige kanalen voor jou zijn, analyseren data en bepalen welke datafeed wanneer gedeeld moeten worden en welke campagnes het beste uitgezet kunnen worden. Kortom, wij doen zowel het technische deel als het marketingdeel, daarvoor is Admeisters tenslotte een marketingbureau!

Wat klanten over ons zeggen

Testimonial Roalt Dijkstra Optimum Osteopathie

“Overgegaan van een heel groot bedrijf naar Admeisters en daar heel blij mee. Korte lijntjes, snelle uitwerking en heel goede resultaten! Er wordt constant gemonitord en aangepast voor een optimaal resultaat. Een van de beste beslissingen van afgelopen jaar.”

Roalt Dijkstra Optimum Osteopathie

“Admeisters heeft een geweldig mooie website voor ons ontworpen. Het contact verloopt soepel, ze denken innovatief mee in de richting die wij op willen en zorgen voor een betere vindbaarheid online.

Stephan Goes Diamond Clear
Testimonial Eileen Griffith Dierenkliniek Culemborg

“Admeisters heeft het maken van een nieuwe website overzichtelijk en werkbaar weten te maken. Fijne samenwerking, denkt goed mee en waar het om gaat: een super resultaat!“

Eileen Griffith Dierenkliniek Culemborg
Testimonial Jessica Brevé Tuinhout

“Onze eerste kennismaking was 9 jaar geleden, via Rasjid zijn vorige werkgever. Toen hij vertelde dat hij voor zichzelf ging werken wisten wij meteen dat wij zouden overstappen naar Admeisters. Rasjid is van veel dingen op de hoogte in deze digitale wereld. Hij weet waar hij het over heeft en kan je bedrijf naar een ander level brengen.”

Jessica Brevé Brevé Tuinhout
Testimonial Onno Brevé Tuinhout

“We gebruiken Admeisters nu een aantal jaar en we zijn heel erg tevreden! Alles wat je nodig hebt is aanwezig, zonder al te veel poespas.”

Onno Brevé Brevé Houtbewerking
Testimonial Demian Bang & Olufsen Ter Horst

“Fijn contact en samenwerking. Korte lijnen en snelle reactie op aanpassingen op lopende campagnes.”

Demian ter Horst Bang & Olufsen ter Horst
Testimonial Rutger Janmaat Juwelier Van den Hof

“Korte lijnen. Prima service op online gebied. Een goed bedrijf die zich inzet voor online doeleinden.”

Rutger Janmaat Juwelier Van den Hof
Testimonial Gerben Moesbergen Webdesign-Plus

“Admeisters is een professionele, betrouwbare partij waar je uitstekend mee kunt samenwerken!“

Gerben Moesbergen Webdesign-Plus
Testimonial Thimo Sonius Weppies Internet & Marketing

“Fijne partner voor online marketing werkzaamheden!”

Thimo Sonius WEPPIES Internet & Marketing
Testimonial Remco Zaal van Audiozaal

“Wij zijn vanaf het begin klant bij Admeisters. De online marketing wordt naar onze wens en naar inzicht van Admeisters uitgevoerd. Zo vullen we elkaar aan, dit resulteert in een synergie, waaruit het betere resultaat vloeit. Altijd bereikbaar, zeer belangrijk in deze snelle wereld, waarin snel schakelen een vereiste is.“

Remco Zaal AudioZaal B.V.
Testimonial RRoland Bruinier van SVS Inburgering

Alweer 5 jaren! En ik zou zeggen op naar de volgende 5 jaren. En natúúrlijk samen met onze organisatie die door jullie inzet succesvol en in het bijzonder goed vindbaar is. Binnenkort neemt een relatie van ons contact met je op. In het kader van jullie 5 jarige bestaan mijn hartelijke dank en ik kijk uit naar jullie pro actieve houding en tomeloze inzet in de komende 5 jaren.

Roland Bruinier SVS Inburgering
Testimonial William Elbers Osteopathie Praktijk W. Elbers

“Admeisters heeft een mooie professionele website voor ons gemaakt. Goede samenwerking en korte lijnen. We zijn op dit moment een half jaar samen onderweg en het bevalt goed.”

William Elbers Osteopathie Praktijk W. Elbers
Testimonial Hans en Frieda Hendriks Barsoi Kostuumspeciaalzaak

“Bij ons eerste intake gesprek gelijk een positief gevoel! Een gepassioneerd bedrijf, die de korte lijnen die ze ons belooft hebben ook waar gemaakt hebben. Wij komen als onderneming uit een hele andere wereld en kunnen onze klant nu ook beter online bereiken.”

Hans & Frieda Hendriks Barsoi Kostuumspeciaalzaak
Testimonial Matthias van Ee Bouwbedrijf Matthé

“Overgegaan naar Admeisters en daar heel tevreden mee. Blij met het vertrouwen, persoonlijke en snelle contact.”

Matthias van Ee Bouwbedrijf Matthé
Testimonial Mike van Silfhout Taalschool Lest Best

“Goede aanpak, gericht op de lange termijn en passend bij onze organisatie en doelgroep.”

Mike van Silfhout Lest Best B.V.
Testimonial Can Aydogan Badkamerwarenhuis Womerveer

Professioneel, vriendelijk en betrokken…. Dat zijn de woorden die me te binnen schieten als ik aan Admeisters denk. Meerdere bedrijven uit mijn omgeving zijn door Admeisters enorm goed geholpen, ook voor mijn eigen bedrijf verzorgen ze naar volle tevredenheid de online marketing. Kortom zeker een aanrader!

Can Aydogan Badkamerwarenhuis Wormerveer
Testimonial John Geurs van Geurs Klimaattechniek uit Woudenberg

“Persoonlijk betrokken, snel en vakkundig. Fijne samenwerking!”

John Geurs Geurs Klimaattechniek

Veelgestelde vragen over feedmarketing

💡 Wat is feedmarketing?

Feedmarketing is het automatisch doorzetten van de productdatabase van je webshop naar verkoop- en vergelijkingskanalen. Deze datafeed laat je vervolgens automatisch door een verkoop- of vergelijkingsplatform als Google Shopping, Marktplaats of Beslist.nl opnemen in hun productoverzicht.

📈 Waneer gebruik je feedmarketing?

Feedmarketing is een onmisbare tool voor jou als je een webshop hebt. Met feedmarketing vergroot je de vindbaarheid van je producten in de webshop via verschillende verkoop- en vergelijkingskanalen.

Steeds meer mensen vergelijken namelijk producten met elkaar en maken op basis van deze vergelijking een aankoopkeuze. Via Google Shopping kun je bijvoorbeeld met betaalde advertenties boven de organische zoekresultaten worden weergegeven. Andere vergelijkingsplatformen als Marktplaats of Beslist.nl geven je een groter bereik, waarmee je een nieuwe doelgroep kunt aanboren. Met feedmarketing breng je jouw producten onder de aandacht van deze potentiële klanten.

Wil je ook beter gevonden worden op verschillende verkoop- of vergelijkingsplatform via feedmarketing? Vraag een vrijblijvende offerte aan of plan een vrijblijvend adviesgesprek in met één van onze adviseurs om jouw online ambities te bespreken. Meer informatie over Zoekmachine Adverteren (SEA) lees je hier.

💶 Wat kost feedmarketing?

Admeisters is een full service online marketingbureau. Wij stellen de meest optimale datafeed op, bespreken met jou wat de meest gunstige kanalen voor jou zijn, analyseren data en bepalen welke datafeed wanneer gedeeld moeten worden en welke campagnes het beste uitgezet kunnen worden. Je hebt hierbij dus een professioneel marketingteam tot je beschikking, zonder dat je zelf hoeft te investeren in een eigen marketingafdeling.

In de basis starten we met feedmarketing vanaf 5 uur per maand voor kleinere webshops, oplopend naar bijvoorbeeld 20 uur uur per maand voor grotere shops. Het advertentiebudget en/of de verkoopcommissies komen voor eigen rekening en worden afgeschreven via de betreffende advertentieaccount(s).

Wil je ook meer rendement behalen uit je online activiteiten? Plan een vrijblijvend groeigesprek in met één van onze adviseurs om jouw online ambities te bespreken.