Background

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie of Search Engine Optimization – SEO – is het optimaliseren van een website voor een hoge plaats in de organische resultaten van zoekmachines als Google of Bing. De organische resultaten staan tegenover betaalde resultaten door zoekmachine adverteren, oftewel SEA, Search Engine Advertising.

Zoekopdracht online marketing bureau

Waarom zoekmachine optimalisatie?

Je vraagt je misschien af waarom je voor SEO zou kiezen als je ook met SEA hoog in Google kunt scoren. Een belangrijk voordeel van een hoge plaats in de organische resultaten van Google is dat je website door Google als goed – of zelfs uitstekend – wordt beoordeeld en dat heeft invloed op de manier waarop jouw bedrijf gezien wordt, namelijk als een autoriteit. Bovendien is het een sterke positie, ook als je een tijdje niets aan je website doet, is de kans groot dat je bij de hoogst genoteerde websites blijft staan. Als je ophoudt met zoekmachine adverteren, ben je direct uit de resultaten verdwenen.

Admeisters werkt graag met beide: SEA voor snel resultaat en SEO voor een sterke positie op termijn.

De drie pijlers van zoekmachine optimalisatie

De drie pijlers van zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie berust op drie pijlers:

 • Content optimalisatie;
 • Technische optimalisatie;
 • linkbuilding.

Google – dat door ongeveer 95% van de mensen wordt gebruikt als zoekmachine – hanteert meer dan 200 search ranking factors, waarbij aan elke factor een bepaald gewicht is toegekend. Een (groot) deel van de factoren is onbekend, maar wel is duidelijk dat Google steeds meer nadruk is gaan leggen op de gebruikersvriendelijkheid. Zo worden websites met een hoge laadsnelheid en teksten die voor de gebruiker meerwaarde bieden en gemakkelijk te lezen zijn een stuk beter beoordeeld dan de websites die dat niet hebben. Het algoritme – de reeks van berekeningen die Google maakt om de rangorde te bepalen – wijzigt iedere dag omdat Google blijft streven naar het zoeken naar de beste website die aansluit bij de vraag van de gebruiker.

Content ontwikkeling voor zoekmachine optimalisatie

Content optimalisatie

De content van een website kan bestaan uit teksten en (bewegende) beelden. Het optimaliseren van je content – en dan vooral van de teksten – is een tijdrovende klus. Naast het vaststellen en het gebruik van zoektermen, moet een tekst op de juiste manier worden opgebouwd, uniek zijn, gemakkelijk leesbaar, actieve taal bevatten en voldoende lengte hebben. Bovendien is het van belang om de content regelmatig te vernieuwen of uit te breiden met nieuwe artikelen en blogs.

Techniek bij zoekmachine optimalisatie

Technische optimalisatie

Bij de technische optimalisatie van je website moet je denken aan bijvoorbeeld laadsnelheid, veiligheid, een XML sitemap, een goede URL, responsive webdesign, een logische opbouw – ook van de teksten met het juiste gebruik van bijvoorbeeld koppen en tussenkoppen – en natuurlijk het voorkomen van foutmeldingen.

Autoriteit opbouwen bij zoekmachine optimalisatie

Linkbuilding

Linkbuilding is de derde pijler waar zoekmachine optimalisatie op berust. Links zijn te verdelen in interne en externe links. Bij de interne links gaat het om links binnen je eigen website, bijvoorbeeld links naar jouw aanverwante diensten, producten of kennis. Externe links zijn de links waarmee jij naar een website verwijst en de links die op andere websites naar jouw website verwijzen. De externe links van andere websites die naar jou verwijzen, zijn belangrijk omdat Google daardoor jouw site meer autoriteit toekent.

Header Conversie Optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie met Admeisters

Voor online marketingbureau Admeisters is zoekmachine optimalisatie steeds weer een fantastische uitdaging. Er bestaat geen eenduidige formule om tot de beste resultaten te komen, maar wij weten wel waar en hoe we moeten beginnen. Vervolgens is het een kwestie van goed volgen – meten – en aanpassen, net zolang tot we zijn waar wij – met onze klanten – willen zijn.

Resultaatgedreven Zoekmachine Adverteren

Daarom Admeisters

 • Professioneel en serieus online marketingbureau waarbij geduld, nauwkeurig werken en talent een grote rol spelen;
 • Veel kennis en ervaring met linkbuilding, content optimalisatie en technische optimalisatie;
 • Een breed scala aan in te zetten middelen;
 • Onze klanten zijn veelal middelgrote bedrijven;
 • Wij werken met een vaste contactpersoon;
 • Indien mogelijk werkt jouw vaste contactpersoon een dag(deel) per week bij jou op locatie.
Neem contact op met Admeisters

Maak een afspraak

Als jij met jouw bedrijf ook beter gevonden wilt worden en je wilt dat serieus oppakken, laten we dan eens praten over de mogelijkheden die Admeisters jou kan bieden met zoekmachine optimalisatie. Je bent van harte welkom op ons kantoor in Utrecht, maar we komen ook graag naar je toe in Utrecht en wijde omgeving.

Wat klanten over ons zeggen

Testimonial Roalt Dijkstra Optimum Osteopathie

“Overgegaan van een heel groot bedrijf naar Admeisters en daar heel blij mee. Korte lijntjes, snelle uitwerking en heel goede resultaten! Er wordt constant gemonitord en aangepast voor een optimaal resultaat. Een van de beste beslissingen van afgelopen jaar.”

Roalt Dijkstra Optimum Osteopathie

“Admeisters heeft een geweldig mooie website voor ons ontworpen. Het contact verloopt soepel, ze denken innovatief mee in de richting die wij op willen en zorgen voor een betere vindbaarheid online.

Stephan Goes Diamond Clear
Testimonial Eileen Griffith Dierenkliniek Culemborg

“Admeisters heeft het maken van een nieuwe website overzichtelijk en werkbaar weten te maken. Fijne samenwerking, denkt goed mee en waar het om gaat: een super resultaat!“

Eileen Griffith Dierenkliniek Culemborg
Testimonial Jessica Brevé Tuinhout

“Onze eerste kennismaking was 9 jaar geleden, via Rasjid zijn vorige werkgever. Toen hij vertelde dat hij voor zichzelf ging werken wisten wij meteen dat wij zouden overstappen naar Admeisters. Rasjid is van veel dingen op de hoogte in deze digitale wereld. Hij weet waar hij het over heeft en kan je bedrijf naar een ander level brengen.”

Jessica Brevé Brevé Tuinhout
Testimonial Onno Brevé Tuinhout

“We gebruiken Admeisters nu een aantal jaar en we zijn heel erg tevreden! Alles wat je nodig hebt is aanwezig, zonder al te veel poespas.”

Onno Brevé Brevé Houtbewerking
Testimonial Demian Bang & Olufsen Ter Horst

“Fijn contact en samenwerking. Korte lijnen en snelle reactie op aanpassingen op lopende campagnes.”

Demian ter Horst Bang & Olufsen ter Horst
Testimonial Rutger Janmaat Juwelier Van den Hof

“Korte lijnen. Prima service op online gebied. Een goed bedrijf die zich inzet voor online doeleinden.”

Rutger Janmaat Juwelier Van den Hof
Testimonial Gerben Moesbergen Webdesign-Plus

“Admeisters is een professionele, betrouwbare partij waar je uitstekend mee kunt samenwerken!“

Gerben Moesbergen Webdesign-Plus
Testimonial Thimo Sonius Weppies Internet & Marketing

“Fijne partner voor online marketing werkzaamheden!”

Thimo Sonius WEPPIES Internet & Marketing
Testimonial Remco Zaal van Audiozaal

“Wij zijn vanaf het begin klant bij Admeisters. De online marketing wordt naar onze wens en naar inzicht van Admeisters uitgevoerd. Zo vullen we elkaar aan, dit resulteert in een synergie, waaruit het betere resultaat vloeit. Altijd bereikbaar, zeer belangrijk in deze snelle wereld, waarin snel schakelen een vereiste is.“

Remco Zaal AudioZaal B.V.
Testimonial RRoland Bruinier van SVS Inburgering

Alweer 5 jaren! En ik zou zeggen op naar de volgende 5 jaren. En natúúrlijk samen met onze organisatie die door jullie inzet succesvol en in het bijzonder goed vindbaar is. Binnenkort neemt een relatie van ons contact met je op. In het kader van jullie 5 jarige bestaan mijn hartelijke dank en ik kijk uit naar jullie pro actieve houding en tomeloze inzet in de komende 5 jaren.

Roland Bruinier SVS Inburgering
Testimonial William Elbers Osteopathie Praktijk W. Elbers

“Admeisters heeft een mooie professionele website voor ons gemaakt. Goede samenwerking en korte lijnen. We zijn op dit moment een half jaar samen onderweg en het bevalt goed.”

William Elbers Osteopathie Praktijk W. Elbers
Testimonial Hans en Frieda Hendriks Barsoi Kostuumspeciaalzaak

“Bij ons eerste intake gesprek gelijk een positief gevoel! Een gepassioneerd bedrijf, die de korte lijnen die ze ons belooft hebben ook waar gemaakt hebben. Wij komen als onderneming uit een hele andere wereld en kunnen onze klant nu ook beter online bereiken.”

Hans & Frieda Hendriks Barsoi Kostuumspeciaalzaak
Testimonial Matthias van Ee Bouwbedrijf Matthé

“Overgegaan naar Admeisters en daar heel tevreden mee. Blij met het vertrouwen, persoonlijke en snelle contact.”

Matthias van Ee Bouwbedrijf Matthé
Testimonial Mike van Silfhout Taalschool Lest Best

“Goede aanpak, gericht op de lange termijn en passend bij onze organisatie en doelgroep.”

Mike van Silfhout Lest Best B.V.
Testimonial Can Aydogan Badkamerwarenhuis Womerveer

Professioneel, vriendelijk en betrokken…. Dat zijn de woorden die me te binnen schieten als ik aan Admeisters denk. Meerdere bedrijven uit mijn omgeving zijn door Admeisters enorm goed geholpen, ook voor mijn eigen bedrijf verzorgen ze naar volle tevredenheid de online marketing. Kortom zeker een aanrader!

Can Aydogan Badkamerwarenhuis Wormerveer

Veelgestelde vragen over zoekmachine optimalisatie

🔎 Wat is zoekmachine optimalisatie?

Met zoekmachine optimalisatie verbeter je de website op 3 verschillende punten:

 1. Techniek
 2. Content
 3. Autoriteit

Zoekmachine optimalisatie wordt ook wel Search Engine Optimization genoemd, afgekort SEO.

De volgende diensten vallen onder Zoekmachine Optimalisatie:

Plan een vrijblijvend groeigesprek in met één van onze adviseurs om jouw online ambities te bespreken. Meer informatie over SEA lees je hier.

📈 Hoe werkt zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie (SEO) draait om het toegankelijker maken van je website, met als doel beter gevonden te worden in de niet betaalde zoekresultaten in de zoekmachines. Via een uitgebreide zoekwoorden analyse kijken we welke zoektermen het meest interessant zijn voor je website. Hierbij kijken we naar de concurrentie en het zoekvolume.

Met zoekmachine optimalisatie verbeteren we de techniek, ontwikkelen/optimaliseren we je landingspagina’s en zorgen we voor een juiste interne linkstructuur om zo hoge(re) posities te behalen en het verkeer vanuit de zoekmachines te maximaliseren.

Vraag een vrijblijvende offerte aan of plan een vrijblijvend adviesgesprek in met één van onze adviseurs om jouw online ambities te bespreken.

💶 Wat kost zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is een structureel proces en de resultaten zijn afhankelijk van de gewenste positie en concurrentie op de zoektermen in de zoekmachines. Er dienen periodieke werkzaamheden uitgevoerd te worden om gewenste posities te kunnen behalen of om bestaande posities te kunnen behouden. Gezien het algoritme van de zoekmachines continue aan verandering onderhevig is, zullen de periodieke werkzaamheden ook onderling van elkaar verschillen.

In de basis starten we met zoekmachine optimalisatie vanaf een uur in de week. Bij grotere projecten werken we vanzelfsprekend meerdere uren per week om de gewenste posities te behalen. We kunnen echter geen posities garanderen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan of plan een vrijblijvend adviesgesprek in met één van onze adviseurs om jouw online ambities te bespreken.

💡 Wat is het verschil tussen SEA en SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization en wordt ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. Zoekmachine optimalisatie draait om het toegankelijker maken van je website, met als doel beter gevonden te worden in de niet betaalde zoekresultaten in de zoekmachines.

SEA staat voor Search Engine Advertising. Met SEA worden de betaalde zoekresultaten bedoeld die bovenaan in de zoekmachines worden weergegeven. Via zoekmachine adverteren (SEA) kun je dus met betaalde advertenties boven de organische zoekresultaten worden weergegeven.

📣 Waneer kies ik voor zoekmachine optimalisatie?

Betaald adverteren in een zoekmachine zoals Google is de snelste manier om met je product of dienst gevonden te worden door je potentiële klanten. Als je ophoudt met zoekmachine adverteren, ben je echter direct uit de resultaten verdwenen. Met SEO ga je voor een sterke positie in de zoekmachines, zonder er maandelijks voor te betalen. Je kiest voor SEO als je meer autoriteit wilt opbouwen in de zoekmachines. Je vergroot hiermee je bereik, relevantie en vindbaarheid in de zoekmachine(s) op lange termijn.

Admeisters werkt graag met beide: SEA voor snel resultaat en SEO voor een sterke positie op termijn.