Background

Zoekmachine adverteren

Uit onderzoek is gebleken dat meer dan 80% van de internetgebruikers bij het zoeken naar een product, dienst of website gebruikmaakt van de ranglijsten in Google en andere zoekmachines. Daarbij kijkt het merendeel niet verder dan de eerste drie of vier zoekresultaten. Het is daarom super belangrijk om hoog te scoren in Google of bijvoorbeeld Bing. Dat kan op twee manieren: door SEO – Search Engine Optimization – en SEA. SEA staat voor Search Engine Advertising, de Engelse term voor zoekmachine adverteren. Met SEA koop je advertentieruimte op zoekwoorden, boven de resultatenlijst van de zoekmachine.

Zoekopdracht online marketing bureau

Vijf manieren van zoekmachine adverteren

Er zijn vijf manieren van zoekmachine adverteren. Je kunt er één gebruiken, maar je kunt er ook twee, drie inzetten, of alle vijf.

  • Google Ads en Bing Ads. Dit zijn de advertenties die boven de zoekresultaten worden getoond. Je kunt hiermee heel specifiek op het gezochte product of dienst adverteren.
  • Google Shopping. Dit zijn afbeeldingen van een product waarop mensen hebben gezocht, met jouw prijs erbij. Ook deze staan boven de zoekresultaten.
  • Google remarketing. Dit is het tonen van advertenties aan bezoekers van jouw site die zonder iets te bestellen of contact op te nemen, weer zijn vertrokken. Als jouw eerdere bezoeker opnieuw een zoekopdracht intypt, verschijnt jouw advertentie weer.
  • Videoadvertenties. Dit zijn advertenties die tijdens en voor filmpjes op YouTube worden weergegeven.
  • Discovery Ads zijn advertenties die in de Google Discover feed zijn te vinden, maar ook getoond worden op de Youtube homepage en in Gmail.
Persoonlijke campagnemanager

De voordelen van SEA

  • SEA is snel. Jouw advertentie wordt meestal dezelfde dag nog getoond.
  • SEA is meetbaar. Er wordt nauwkeurig bijgehouden hoe vaak er op je advertentie geklikt wordt, je betaalt namelijk per klik. Daardoor kun je de effecten goed meten.
  • SEA biedt veel mogelijkheden qua instellingen. Daarom kun je zo ruim of zo specifiek adverteren als je wilt en helemaal afstemmen op jouw ideale doelgroep.
Resultaatgedreven Zoekmachine Adverteren

Is zoekmachine adverteren nou echt zo eenvoudig?

We horen het je denken: als het zo goed werkt en het is zo eenvoudig, waarom doet niet elk bedrijf dit dan?

Wel, het antwoord is: het lijkt eenvoudig, maar er zitten de nodige haken en ogen aan. Want natuurlijk is er concurrentie en natuurlijk willen veel bedrijven adverteren terwijl er hooguit vier advertenties getoond worden. Het is niet voor niets dat Google zelf een draaiboek met maar liefst driehonderd pagina’s heeft opgesteld voor zoekmachine adverteren. Bovendien zitten er risico’s aan een verkeerd opgestelde advertentie, die kan je zomaar heel veel geld kosten en weinig tot niets opleveren. Laten we het je – in grote lijnen – uitleggen.

Lokale vindbaarheid met Zoekmachine Marketing

Een goede advertentie moet relevant en zo specifiek mogelijk zijn

Stel, je bent witgoedreparateur in Utrecht. Dan is het niet handig om ‘goedkope’, ‘wasmachine’ en ‘reparatie’ als zoekwoorden in te stellen. De kans is dan namelijk groot dat mensen die alleen maar op zoek zijn naar een goedkope wasmachine, op jouw advertentie klikken. Jij betaalt voor die klik, maar de bezoeker zal weer snel van jouw site verdwijnen omdat hij niet vindt wat hij zoekt. Je kunt als witgoedreparateur wel ‘goedkope’ en ‘wasmachinereparatie’ als zoektermen gebruiken.

Werkgebied online marketing

Een goede advertentie bakent af

Stel, je hebt als witgoedreparateur in Utrecht de juiste zoektermen gekozen. Dan is het vervolgens zaak je doelgroep zo goed mogelijk af te bakenen. Jouw advertentie hoeft niet bekeken te worden door mensen in Limburg. Of door jongeren onder de 18. Of door iemand die alleen maar informatie over de mogelijke oorzaken van een kapotte wasmachine wil en hem dan zelf wil proberen te repareren. Best lastig, hè?

Header Online Marketing Bureau

Je hebt een perfecte advertentie, hoe dan verder

Stel, je hebt een perfecte advertentie opgesteld – net als jouw concurrenten witgoedreparateurs in Utrecht – dan ga je de prijs per klik vaststellen. Of beter gezegd, je stelt een budget in en Google berekent op basis daarvan – en enkele andere instellingen – de prijs per klik. Zie het als een veiling waarbij je gaat bieden. Zit je te laag met jouw budget, dan krijgt de concurrent met een beter bod de beste advertentieruimte. Zit je te hoog, dan betaal je onnodig veel geld per klik.

Header pagina Website laten maken Wordpress

Zoekmachine adverteren met Admeisters

Admeisters kent alle ins & outs van zoekmachine adverteren. Wij weten hoe je jouw doelgroep bereikt, hoe je anderen uitsluit, dus hoe jouw advertentie afbakent. Wij weten ook precies hoe het zit met het budget en het bieden en alles wat daarmee samenhangt. Kortom: wij krijgen jouw advertentie in beeld op de plaatsen en tijden waarop die het meest zal opleveren.

Online marketingmiddelen

Niet alleen SEA, ook SEO

Naast zoekmachine adverteren is het verstandig om ook aan zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO, te doen. Je zou kunnen zeggen dat een hoge plaats bij de zoekresultaten op basis van SEO een ‘verdiende’ plek is en dat is zeker het streven waard.

Maar zoekmachine adverteren helpt je goed op weg en is een uitstekende manier om jouw bedrijf met jouw product of dienst onder de aandacht te brengen!

Wat klanten over ons zeggen

Testimonial Roalt Dijkstra Optimum Osteopathie

“Overgegaan van een heel groot bedrijf naar Admeisters en daar heel blij mee. Korte lijntjes, snelle uitwerking en heel goede resultaten! Er wordt constant gemonitord en aangepast voor een optimaal resultaat. Een van de beste beslissingen van afgelopen jaar.”

Roalt Dijkstra Optimum Osteopathie

“Admeisters heeft een geweldig mooie website voor ons ontworpen. Het contact verloopt soepel, ze denken innovatief mee in de richting die wij op willen en zorgen voor een betere vindbaarheid online.

Stephan Goes Diamond Clear
Testimonial Eileen Griffith Dierenkliniek Culemborg

“Admeisters heeft het maken van een nieuwe website overzichtelijk en werkbaar weten te maken. Fijne samenwerking, denkt goed mee en waar het om gaat: een super resultaat!“

Eileen Griffith Dierenkliniek Culemborg
Testimonial Jessica Brevé Tuinhout

“Onze eerste kennismaking was 9 jaar geleden, via Rasjid zijn vorige werkgever. Toen hij vertelde dat hij voor zichzelf ging werken wisten wij meteen dat wij zouden overstappen naar Admeisters. Rasjid is van veel dingen op de hoogte in deze digitale wereld. Hij weet waar hij het over heeft en kan je bedrijf naar een ander level brengen.”

Jessica Brevé Brevé Tuinhout
Testimonial Onno Brevé Tuinhout

“We gebruiken Admeisters nu een aantal jaar en we zijn heel erg tevreden! Alles wat je nodig hebt is aanwezig, zonder al te veel poespas.”

Onno Brevé Brevé Houtbewerking
Testimonial Demian Bang & Olufsen Ter Horst

“Fijn contact en samenwerking. Korte lijnen en snelle reactie op aanpassingen op lopende campagnes.”

Demian ter Horst Bang & Olufsen ter Horst
Testimonial Rutger Janmaat Juwelier Van den Hof

“Korte lijnen. Prima service op online gebied. Een goed bedrijf die zich inzet voor online doeleinden.”

Rutger Janmaat Juwelier Van den Hof
Testimonial Gerben Moesbergen Webdesign-Plus

“Admeisters is een professionele, betrouwbare partij waar je uitstekend mee kunt samenwerken!“

Gerben Moesbergen Webdesign-Plus
Testimonial Thimo Sonius Weppies Internet & Marketing

“Fijne partner voor online marketing werkzaamheden!”

Thimo Sonius WEPPIES Internet & Marketing
Testimonial Remco Zaal van Audiozaal

“Wij zijn vanaf het begin klant bij Admeisters. De online marketing wordt naar onze wens en naar inzicht van Admeisters uitgevoerd. Zo vullen we elkaar aan, dit resulteert in een synergie, waaruit het betere resultaat vloeit. Altijd bereikbaar, zeer belangrijk in deze snelle wereld, waarin snel schakelen een vereiste is.“

Remco Zaal AudioZaal B.V.
Testimonial RRoland Bruinier van SVS Inburgering

Alweer 5 jaren! En ik zou zeggen op naar de volgende 5 jaren. En natúúrlijk samen met onze organisatie die door jullie inzet succesvol en in het bijzonder goed vindbaar is. Binnenkort neemt een relatie van ons contact met je op. In het kader van jullie 5 jarige bestaan mijn hartelijke dank en ik kijk uit naar jullie pro actieve houding en tomeloze inzet in de komende 5 jaren.

Roland Bruinier SVS Inburgering
Testimonial William Elbers Osteopathie Praktijk W. Elbers

“Admeisters heeft een mooie professionele website voor ons gemaakt. Goede samenwerking en korte lijnen. We zijn op dit moment een half jaar samen onderweg en het bevalt goed.”

William Elbers Osteopathie Praktijk W. Elbers
Testimonial Hans en Frieda Hendriks Barsoi Kostuumspeciaalzaak

“Bij ons eerste intake gesprek gelijk een positief gevoel! Een gepassioneerd bedrijf, die de korte lijnen die ze ons belooft hebben ook waar gemaakt hebben. Wij komen als onderneming uit een hele andere wereld en kunnen onze klant nu ook beter online bereiken.”

Hans & Frieda Hendriks Barsoi Kostuumspeciaalzaak
Testimonial Matthias van Ee Bouwbedrijf Matthé

“Overgegaan naar Admeisters en daar heel tevreden mee. Blij met het vertrouwen, persoonlijke en snelle contact.”

Matthias van Ee Bouwbedrijf Matthé
Testimonial Mike van Silfhout Taalschool Lest Best

“Goede aanpak, gericht op de lange termijn en passend bij onze organisatie en doelgroep.”

Mike van Silfhout Lest Best B.V.
Testimonial Can Aydogan Badkamerwarenhuis Womerveer

Professioneel, vriendelijk en betrokken…. Dat zijn de woorden die me te binnen schieten als ik aan Admeisters denk. Meerdere bedrijven uit mijn omgeving zijn door Admeisters enorm goed geholpen, ook voor mijn eigen bedrijf verzorgen ze naar volle tevredenheid de online marketing. Kortom zeker een aanrader!

Can Aydogan Badkamerwarenhuis Wormerveer
Testimonial John Geurs van Geurs Klimaattechniek uit Woudenberg

“Persoonlijk betrokken, snel en vakkundig. Fijne samenwerking!”

John Geurs Geurs Klimaattechniek

Veelgestelde vragen over zoekmachine adverteren

🎯 Wat is zoekmachine adverteren?

Met zoekmachine adverteren worden de betaalde zoekresultaten bedoeld die bovenaan in de zoekmachines worden weergegeven. Zoekmachine adverteren wordt ook wel Search Engine Advertising genoemd, afgekort SEA.

Via zoekmachine adverteren kun je dus met betaalde advertenties boven de organische zoekresultaten worden weergegeven. Om deze reden worden zoekmachine adverteren (SEA) en zoekmachine optimalisatie (SEO) vaak gecombineerd om zo meer rendement te kunnen behalen uit het online marketing budget.

Wil je ook beter gevonden worden in zoekmachines op relevante zoektermen? Vraag een vrijblijvende offerte aan of plan een vrijblijvend adviesgesprek in met één van onze adviseurs om jouw online ambities te bespreken.  Meer informatie over SEO lees je hier.

💡 Wat is het verschil tussen SEA en SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization en wordt ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. Zoekmachine optimalisatie draait om het toegankelijker maken van je website, met als doel beter gevonden te worden in de niet betaalde zoekresultaten in de zoekmachines.

SEA staat voor Search Engine Advertising. Met SEA worden de betaalde zoekresultaten bedoeld die bovenaan in de zoekmachines worden weergegeven. Via zoekmachine adverteren (SEA) kun je dus met betaalde advertenties boven de organische zoekresultaten worden weergegeven.

📈 Hoe werkt zoekmachine adverteren?

Via een uitgebreide zoekwoorden analyse kijken we welke zoektermen het meest interessant zijn voor je producten of diensten. Hierbij kijken we naar de concurrentie en het zoekvolume.

Met zoekmachine adverteren maken we op basis van de zoekwoorden analyse, campagnes aan in Google Ads. Deze campagnes optimaliseren we continue om zo hoge(re) posities te behalen en het verkeer vanuit de zoekmachines te maximaliseren voor conversie.

Wil je ook meer leadsmeer klanten en meer omzet? Vraag een vrijblijvende offerte aan of plan een vrijblijvend adviesgesprek in met één van onze adviseurs om jouw online ambities te bespreken.

🛒 Wat kost zoekmachine adverteren?

Zoekmachine adverteren (SEA) is net als zoekmachine optimalisatie (SEO) een structureel proces en de resultaten zijn afhankelijk van de gewenste positie en concurrentie op de zoektermen in de zoekmachines.

In Google Ads kun je zelf een dagbudget instellen. Verwacht echter bij kleine budgetten geen grote uitkomsten. Wat een realistisch budget is hangt af van je doelstellingen. Elk bedrijf is immers uniek met zijn diensten of producten, doelgroep en werkwijze.

In de basis starten we met zoekmachine adverteren vanaf een uur in de week. Bij grotere accounts werken we vanzelfsprekend meerdere uren per week om de gewenste resultaten te behalen. Het advertentiebudget komt voor eigen rekening en wordt afgeschreven via de betreffende advertentieaccount(s).

📣 Waneer kies ik voor zoekmachine adverteren?

Via zoekmachine adverteren (SEA) kun je via betaalde advertenties boven de organische zoekresultaten worden weergegeven in de zoekmachines. Jouw advertentie wordt meestal dezelfde dag nog getoond. Betaald adverteren in een zoekmachine zoals Google is dus de snelste manier om met je product of dienst gevonden te worden door je potentiële klanten. Je vergroot hiermee direct je bereik, relevantie en vindbaarheid in de zoekmachine(s).

🏔️ Wat zijn Discovery Ads?

Sinds eind 2020 is het mogelijk om binnen Google Ads advertenties te tonen aan gebruikers die wel op de website van een concurrent van jou zijn geweest, maar niet op jouw website. Deze advertenties worden Discovery Ads genoemd.

Discovery Ads zijn advertenties die in de Google Discover feed zijn te vinden, maar ook getoond worden op de Youtube homepage en in Gmail. De targeting opties voor de nieuwe campagnes zijn te vergelijken met die van Google Display campagnes. Dit is natuurlijk een heel goede manier om de écht geïnteresseerde, potentiële klanten te bereiken.