Background

Leadgeneratie

Leadgeneratie is een strategie die erop gericht is contactgegevens van potentiële klanten te krijgen om hen vervolgens over te kunnen halen tot het afnemen van een dienst of product. Leadgeneratie is vooral interessant voor bedrijven die diensten of producten aan andere bedrijven aanbieden – de B2B bedrijven – en bedrijven die producten of diensten aanbieden waarvoor de klant een langere beslissingstijd nodig heeft om tot aankoop over te gaan.

Persoonlijke campagnemanager

De essentie van leadgeneratie

Het verkrijgen van klantgegevens kan om meerdere redenen belangrijk zijn. Je wilt bijvoorbeeld meer weten over de samenstelling van jouw doelgroep, of je wilt een goede klantrelatie opbouwen of onderhouden. Bij leadgeneratie gaat het erom dat je de klant tijdens zijn customerjourney ‘ontmoet’ om hem datgene te bieden dat hij nodig heeft om voor jouw dienst of product te kiezen.

Dit kost altijd wat tijd, vandaar dat leadgeneratie vooral door B2B bedrijven wordt toegepast. De beslissing om een product of dienst af te nemen, gaat bij een bedrijf namelijk doorgaans over meerdere schijven, je hebt dus tijd en kansen om je lead op te volgen.

Ook als jouw bedrijf producten en diensten aanbiedt die een klant niet snel eventjes afneemt – zoals dure en eenmalige aanschaffingen – is leadgeneratie belangrijk. Je kunt jouw lead van meer relevante informatie voorzien en/of een goede aanbieding doen die hem over de streep kan trekken.

Whiteboard uitwerking online marketingstrategie

De stappen binnen leadgeneratie

Zoals je uit het voorgaande kunt opmaken, moet je goed weten wat je op welk moment jouw potentiële klant moet bieden om hem tot lead te maken én wat je vervolgens moet doen om je lead op te volgen. Daarom bestaat leadgeneratie uit een aantal belangrijke stappen:

  • Je begint met het opstellen van buyer persona, een profiel van jouw ideale klant. Je brengt in kaart wat zijn behoeften zijn, zijn vragen, zijn twijfels, zijn ambities of doelen. Zo kun je een goede inschatting maken op welke manier – en in welke volgorde – jij een bezoeker het beste kunt helpen.
  • Het trekken van (nieuwe) bezoekers naar jouw website. Dat doe je met behulp van een goede website met een goed webdesign en de juiste content, waarmee je goed scoort in Google – gebruikmakend van SEO en SEA –, maar ook door het inzetten van andere kanalen, zoals social media.
  • De volgende stap is conversieoptimalisatie. Dit is kortgezegd het inzetten van middelen die jouw bezoeker moeten verleiden zijn gegevens achter te laten, contact op te nemen of bijvoorbeeld een sample aan te vragen of een white-paper te downloaden. Vergeet ook de inzet van een chatfunctie of WhatsApp mogelijkheid niet!
  • In de vorige stap ben je daadwerkelijk bezig geweest met de leadgeneratie. Nu je de leads hebt, moet je ze opvolgen. Hier heb je weer de buyer persona bij nodig. Je moet weten hoe je je lead moet benaderen en waarmee. E-mail automation – als onderdeel van e-mailmarketing – kan je hierbij van pas komen.
Resultaatgedreven Zoekmachine Adverteren

Leadgeneratie met Admeisters

Zoals je ziet, komt er veel kijken bij leadgeneratie. Je hebt zowel de marketingkant als de meer technische kant van het ontwikkelen van een goede website. Admeisters is een online marketingbureau én WordPress specialist, de ideale combinatie dus om tot een succesvolle leadgeneratiestrategie te komen. Je kunt gerust stellen dat alle diensten die wij bieden, gericht zijn op online presteren, ofwel leadgeneratie.

Wij zien het als een uitdaging om ook de online prestaties van jouw bedrijf naar een hoger plant te tillen. Neem contact met ons op, ons team is er klaar voor!

Nieuwe website of online marketing strategie?

Wat klanten over ons zeggen

Testimonial Roalt Dijkstra Optimum Osteopathie

“Overgegaan van een heel groot bedrijf naar Admeisters en daar heel blij mee. Korte lijntjes, snelle uitwerking en heel goede resultaten! Er wordt constant gemonitord en aangepast voor een optimaal resultaat. Een van de beste beslissingen van afgelopen jaar.”

Roalt Dijkstra Optimum Osteopathie

“Admeisters heeft een geweldig mooie website voor ons ontworpen. Het contact verloopt soepel, ze denken innovatief mee in de richting die wij op willen en zorgen voor een betere vindbaarheid online.

Stephan Goes Diamond Clear
Testimonial Eileen Griffith Dierenkliniek Culemborg

“Admeisters heeft het maken van een nieuwe website overzichtelijk en werkbaar weten te maken. Fijne samenwerking, denkt goed mee en waar het om gaat: een super resultaat!“

Eileen Griffith Dierenkliniek Culemborg
Testimonial Jessica Brevé Tuinhout

“Onze eerste kennismaking was 9 jaar geleden, via Rasjid zijn vorige werkgever. Toen hij vertelde dat hij voor zichzelf ging werken wisten wij meteen dat wij zouden overstappen naar Admeisters. Rasjid is van veel dingen op de hoogte in deze digitale wereld. Hij weet waar hij het over heeft en kan je bedrijf naar een ander level brengen.”

Jessica Brevé Brevé Tuinhout
Testimonial Onno Brevé Tuinhout

“We gebruiken Admeisters nu een aantal jaar en we zijn heel erg tevreden! Alles wat je nodig hebt is aanwezig, zonder al te veel poespas.”

Onno Brevé Brevé Houtbewerking
Testimonial Demian Bang & Olufsen Ter Horst

“Fijn contact en samenwerking. Korte lijnen en snelle reactie op aanpassingen op lopende campagnes.”

Demian ter Horst Bang & Olufsen ter Horst
Testimonial Rutger Janmaat Juwelier Van den Hof

“Korte lijnen. Prima service op online gebied. Een goed bedrijf die zich inzet voor online doeleinden.”

Rutger Janmaat Juwelier Van den Hof
Testimonial Gerben Moesbergen Webdesign-Plus

“Admeisters is een professionele, betrouwbare partij waar je uitstekend mee kunt samenwerken!“

Gerben Moesbergen Webdesign-Plus
Testimonial Thimo Sonius Weppies Internet & Marketing

“Fijne partner voor online marketing werkzaamheden!”

Thimo Sonius WEPPIES Internet & Marketing
Testimonial Remco Zaal van Audiozaal

“Wij zijn vanaf het begin klant bij Admeisters. De online marketing wordt naar onze wens en naar inzicht van Admeisters uitgevoerd. Zo vullen we elkaar aan, dit resulteert in een synergie, waaruit het betere resultaat vloeit. Altijd bereikbaar, zeer belangrijk in deze snelle wereld, waarin snel schakelen een vereiste is.“

Remco Zaal AudioZaal B.V.
Testimonial RRoland Bruinier van SVS Inburgering

Alweer 5 jaren! En ik zou zeggen op naar de volgende 5 jaren. En natúúrlijk samen met onze organisatie die door jullie inzet succesvol en in het bijzonder goed vindbaar is. Binnenkort neemt een relatie van ons contact met je op. In het kader van jullie 5 jarige bestaan mijn hartelijke dank en ik kijk uit naar jullie pro actieve houding en tomeloze inzet in de komende 5 jaren.

Roland Bruinier SVS Inburgering
Testimonial William Elbers Osteopathie Praktijk W. Elbers

“Admeisters heeft een mooie professionele website voor ons gemaakt. Goede samenwerking en korte lijnen. We zijn op dit moment een half jaar samen onderweg en het bevalt goed.”

William Elbers Osteopathie Praktijk W. Elbers
Testimonial Hans en Frieda Hendriks Barsoi Kostuumspeciaalzaak

“Bij ons eerste intake gesprek gelijk een positief gevoel! Een gepassioneerd bedrijf, die de korte lijnen die ze ons belooft hebben ook waar gemaakt hebben. Wij komen als onderneming uit een hele andere wereld en kunnen onze klant nu ook beter online bereiken.”

Hans & Frieda Hendriks Barsoi Kostuumspeciaalzaak
Testimonial Matthias van Ee Bouwbedrijf Matthé

“Overgegaan naar Admeisters en daar heel tevreden mee. Blij met het vertrouwen, persoonlijke en snelle contact.”

Matthias van Ee Bouwbedrijf Matthé
Testimonial Mike van Silfhout Taalschool Lest Best

“Goede aanpak, gericht op de lange termijn en passend bij onze organisatie en doelgroep.”

Mike van Silfhout Lest Best B.V.
Testimonial Can Aydogan Badkamerwarenhuis Womerveer

Professioneel, vriendelijk en betrokken…. Dat zijn de woorden die me te binnen schieten als ik aan Admeisters denk. Meerdere bedrijven uit mijn omgeving zijn door Admeisters enorm goed geholpen, ook voor mijn eigen bedrijf verzorgen ze naar volle tevredenheid de online marketing. Kortom zeker een aanrader!

Can Aydogan Badkamerwarenhuis Wormerveer