Background

Leadgeneratie

Leadgeneratie is een strategie die erop gericht is contactgegevens van potentiële klanten te krijgen om hen vervolgens over te kunnen halen tot het afnemen van een dienst of product. Leadgeneratie is vooral interessant voor bedrijven die diensten of producten aan andere bedrijven aanbieden – de B2B bedrijven – en bedrijven die producten of diensten aanbieden waarvoor de klant een langere beslissingstijd nodig heeft om tot aankoop over te gaan.

Persoonlijke campagnemanager

De essentie van leadgeneratie

Het verkrijgen van klantgegevens kan om meerdere redenen belangrijk zijn. Je wilt bijvoorbeeld meer weten over de samenstelling van jouw doelgroep, of je wilt een goede klantrelatie opbouwen of onderhouden. Bij leadgeneratie gaat het erom dat je de klant tijdens zijn customerjourney ‘ontmoet’ om hem datgene te bieden dat hij nodig heeft om voor jouw dienst of product te kiezen.

Dit kost altijd wat tijd, vandaar dat leadgeneratie vooral door B2B bedrijven wordt toegepast. De beslissing om een product of dienst af te nemen, gaat bij een bedrijf namelijk doorgaans over meerdere schijven, je hebt dus tijd en kansen om je lead op te volgen.

Ook als jouw bedrijf producten en diensten aanbiedt die een klant niet snel eventjes afneemt – zoals dure en eenmalige aanschaffingen – is leadgeneratie belangrijk. Je kunt jouw lead van meer relevante informatie voorzien en/of een goede aanbieding doen die hem over de streep kan trekken.

Whiteboard uitwerking online marketingstrategie

De stappen binnen leadgeneratie

Zoals je uit het voorgaande kunt opmaken, moet je goed weten wat je op welk moment jouw potentiële klant moet bieden om hem tot lead te maken én wat je vervolgens moet doen om je lead op te volgen. Daarom bestaat leadgeneratie uit een aantal belangrijke stappen:

  • Je begint met het opstellen van buyer persona, een profiel van jouw ideale klant. Je brengt in kaart wat zijn behoeften zijn, zijn vragen, zijn twijfels, zijn ambities of doelen. Zo kun je een goede inschatting maken op welke manier – en in welke volgorde – jij een bezoeker het beste kunt helpen.
  • Het trekken van (nieuwe) bezoekers naar jouw website. Dat doe je met behulp van een goede website met een goed webdesign en de juiste content, waarmee je goed scoort in Google – gebruikmakend van SEO en SEA –, maar ook door het inzetten van andere kanalen, zoals social media.
  • De volgende stap is conversieoptimalisatie. Dit is kortgezegd het inzetten van middelen die jouw bezoeker moeten verleiden zijn gegevens achter te laten, contact op te nemen of bijvoorbeeld een sample aan te vragen of een white-paper te downloaden. Vergeet ook de inzet van een chatfunctie of WhatsApp mogelijkheid niet!
  • In de vorige stap ben je daadwerkelijk bezig geweest met de leadgeneratie. Nu je de leads hebt, moet je ze opvolgen. Hier heb je weer de buyer persona bij nodig. Je moet weten hoe je je lead moet benaderen en waarmee. E-mail automation – als onderdeel van e-mailmarketing – kan je hierbij van pas komen.
Resultaatgedreven Zoekmachine Adverteren

Leadgeneratie met Admeisters

Zoals je ziet, komt er veel kijken bij leadgeneratie. Je hebt zowel de marketingkant als de meer technische kant van het ontwikkelen van een goede website. Admeisters is een online marketingbureau én WordPress specialist, de ideale combinatie dus om tot een succesvolle leadgeneratiestrategie te komen. Je kunt gerust stellen dat alle diensten die wij bieden, gericht zijn op online presteren, ofwel leadgeneratie.

Wij zien het als een uitdaging om ook de online prestaties van jouw bedrijf naar een hoger plant te tillen. Neem contact met ons op, ons team is er klaar voor!

Nieuwe website of online marketing strategie?

Wat klanten over ons zeggen

Testimonial Roalt Dijkstra Optimum Osteopathie

“Overgegaan van een heel groot bedrijf naar Admeisters en daar heel blij mee. Korte lijntjes, snelle uitwerking en heel goede resultaten! Er wordt constant gemonitord en aangepast voor een optimaal resultaat. Een van de beste beslissingen van afgelopen jaar.”

Roalt Dijkstra Optimum Osteopathie

“Admeisters heeft een geweldig mooie website voor ons ontworpen. Het contact verloopt soepel, ze denken innovatief mee in de richting die wij op willen en zorgen voor een betere vindbaarheid online.

Stephan Goes Diamond Clear
Testimonial Eileen Griffith Dierenkliniek Culemborg

“Admeisters heeft het maken van een nieuwe website overzichtelijk en werkbaar weten te maken. Fijne samenwerking, denkt goed mee en waar het om gaat: een super resultaat!“

Eileen Griffith Dierenkliniek Culemborg
Testimonial Jessica Brevé Tuinhout

“We gebruiken Admeisters nu een aantal jaar en we zijn heel erg tevreden! Alles wat je nodig hebt is aanwezig, zonder al te veel poespas.”

Jessica Brevé Brevé Tuinhout
Testimonial Onno Brevé Tuinhout

“We gebruiken Admeisters nu een aantal jaar en we zijn heel erg tevreden! Alles wat je nodig hebt is aanwezig, zonder al te veel poespas.”

Onno Brevé Brevé Houtbewerking
Testimonial Demian Bang & Olufsen Ter Horst

“Fijn contact en samenwerking. Korte lijnen en snelle reactie op aanpassingen op lopende campagnes.”

Demian ter Horst Bang & Olufsen ter Horst
Testimonial Rutger Janmaat Juwelier Van den Hof

“Korte lijnen. Prima service op online gebied. Een goed bedrijf die zich inzet voor online doeleinden.”

Rutger Janmaat Juwelier Van den Hof
Testimonial Gerben Moesbergen Webdesign-Plus

“Admeisters is een professionele, betrouwbare partij waar je uitstekend mee kunt samenwerken!“

Gerben Moesbergen Webdesign-Plus
Testimonial Thimo Sonius Weppies Internet & Marketing

“Fijne partner voor online marketing werkzaamheden!”

Thimo Sonius WEPPIES Internet & Marketing