Background

Wat verstaan we onder Display adverteren?

Display adverteren is het tonen van advertenties – meestal in (bewegende) beelden – op websites en in apps. Veelal gaat het om advertentieplaatsen die zijn ingekocht door Google op partnersites en om in-app advertenties. Dit netwerk aan partnersites en apps wordt het Google Display Netwerk genoemd. Het kan ook gaan om SMM – Social Media Marketing, fora en display uitingen op grote sites als Marktplaats.nl, Nu.nl of Telegraaf.nl.

Header Display Adverteren

Hoe werkt display adverteren?

Als je kiest voor display adverteren – of display advertising, zoals het ook vaak genoemd wordt – maak je een banner of korte video als advertentie waarmee je een campagne opzet. Voor zo’n campagne kun je het aan Google overlaten op welke sites en apps er geadverteerd wordt, maar je kunt ook zelf sites toevoegen en uitsluiten. Op die manier kun je dus heel gericht jouw doelgroep bereiken. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden om bijvoorbeeld te adverteren op social media platformen als LinkedIn, Pinterest, Twitter of TikTok.

Header Conversie Optimalisatie

Discovery Ads

Sinds eind 2020 is het mogelijk om binnen Google Ads advertenties te tonen aan gebruikers die wel op de website van een concurrent van jou zijn geweest, maar niet op jouw website. Deze advertenties worden Discovery Ads genoemd.

Discovery Ads zijn advertenties die in de Google Discover feed zijn te vinden, maar ook getoond worden op de Youtube homepage en in Gmail. De targeting opties voor de nieuwe campagnes zijn te vergelijken met die van Google Display campagnes. Dit is natuurlijk een heel goede manier om de écht geïnteresseerde, potentiële klanten te bereiken.

Persoonlijke campagnemanager

Display adverteren en zoekmachine adverteren

Je zult zelf ook de link wel zien tussen zoekmachine adverteren – SEA – en display adverteren. Met Google Ads kun je namelijk gebruik maken van het Google Search Netwerk voor search advertenties – dat zijn de tekstuele advertenties in de zoekresultaten – en productadvertenties, zoals de advertenties in Google Shopping. Voor de display advertenties maak je gebruik van het Google Display Netwerk. Op die manier benut je alle advertentiemogelijkheden van het Google netwerk.

Header Adblockers Display Advertising

Adblockers en display adverteren

Je denkt misschien dat display adverteren weinig zin heeft omdat steeds meer mensen een adblocker gebruiken. Toch is het aantal mensen dat hem niet gebruikt, nog altijd veel groter: namelijk een kleine 75%. En op mobiele apparaten is dat aantal bijna 90%!

Toch is het feit dat steeds meer mensen een adblocker gebruiken, wel een teken aan de wand natuurlijk. Het betekent domweg dat de gebruiker zich stoort aan de (hoeveelheid) advertenties. Een goede reden dus om daar bij het maken van jouw banner of advertentie voldoende aandacht aan te besteden!
Advertenties die automatisch geluid afspelen, full screen advertenties en pop-ups worden als het meest irritant ervaren. Dat zijn precies de advertenties die de flow van de internetter verstoren!

Resultaatgedreven Zoekmachine Adverteren

Effectieve display advertenties

Geen storende advertenties dus, dat is het eerste waar je rekening mee moet houden. Maar er is nog een belangrijk punt. Internetgebruikers worden steeds beter om heel snel te bepalen of een pagina de informatie bevat waar ze naar op zoek zijn. Begin 2020 bracht de gemiddelde bezoeker zo’n 12 seconden door een willekeurige website, nu is dat nog maar 8 seconden. En dan moet je je voorstellen dat van die aandacht maar een fractie naar de vertoonde advertentie gaat. Je moet dus echt met een kwalitatief goede advertentie komen om de aandacht te krijgen die je zoekt!

Neem contact op met Admeisters

Display advertising met Admeisters

Admeisters is een online marketingbureau waarbij creativiteit naast vakmanschap een grote rol speelt. Wij ontwikkelen de beste banners en andere advertenties om het maximale uit jouw display advertising campagne te halen. Ons vakmanschap zetten we in om het effect ervan te meten, bij te sturen en nog vaker en langduriger te meten en te vergelijken. Wij zoeken bovendien de websites en apps uit die het beste bij jouw doelgroep aansluiten. Nieuwsgierig? Neem nu contact met ons op!

Wat klanten over ons zeggen

Testimonial Roalt Dijkstra Optimum Osteopathie

“Overgegaan van een heel groot bedrijf naar Admeisters en daar heel blij mee. Korte lijntjes, snelle uitwerking en heel goede resultaten! Er wordt constant gemonitord en aangepast voor een optimaal resultaat. Een van de beste beslissingen van afgelopen jaar.”

Roalt Dijkstra Optimum Osteopathie

“Admeisters heeft een geweldig mooie website voor ons ontworpen. Het contact verloopt soepel, ze denken innovatief mee in de richting die wij op willen en zorgen voor een betere vindbaarheid online.

Stephan Goes Diamond Clear
Testimonial Eileen Griffith Dierenkliniek Culemborg

“Admeisters heeft het maken van een nieuwe website overzichtelijk en werkbaar weten te maken. Fijne samenwerking, denkt goed mee en waar het om gaat: een super resultaat!“

Eileen Griffith Dierenkliniek Culemborg
Testimonial Jessica Brevé Tuinhout

“Onze eerste kennismaking was 9 jaar geleden, via Rasjid zijn vorige werkgever. Toen hij vertelde dat hij voor zichzelf ging werken wisten wij meteen dat wij zouden overstappen naar Admeisters. Rasjid is van veel dingen op de hoogte in deze digitale wereld. Hij weet waar hij het over heeft en kan je bedrijf naar een ander level brengen.”

Jessica Brevé Brevé Tuinhout
Testimonial Onno Brevé Tuinhout

“We gebruiken Admeisters nu een aantal jaar en we zijn heel erg tevreden! Alles wat je nodig hebt is aanwezig, zonder al te veel poespas.”

Onno Brevé Brevé Houtbewerking
Testimonial Demian Bang & Olufsen Ter Horst

“Fijn contact en samenwerking. Korte lijnen en snelle reactie op aanpassingen op lopende campagnes.”

Demian ter Horst Bang & Olufsen ter Horst
Testimonial Rutger Janmaat Juwelier Van den Hof

“Korte lijnen. Prima service op online gebied. Een goed bedrijf die zich inzet voor online doeleinden.”

Rutger Janmaat Juwelier Van den Hof
Testimonial Gerben Moesbergen Webdesign-Plus

“Admeisters is een professionele, betrouwbare partij waar je uitstekend mee kunt samenwerken!“

Gerben Moesbergen Webdesign-Plus
Testimonial Thimo Sonius Weppies Internet & Marketing

“Fijne partner voor online marketing werkzaamheden!”

Thimo Sonius WEPPIES Internet & Marketing
Testimonial Remco Zaal van Audiozaal

“Wij zijn vanaf het begin klant bij Admeisters. De online marketing wordt naar onze wens en naar inzicht van Admeisters uitgevoerd. Zo vullen we elkaar aan, dit resulteert in een synergie, waaruit het betere resultaat vloeit. Altijd bereikbaar, zeer belangrijk in deze snelle wereld, waarin snel schakelen een vereiste is.“

Remco Zaal AudioZaal B.V.
Testimonial RRoland Bruinier van SVS Inburgering

Alweer 5 jaren! En ik zou zeggen op naar de volgende 5 jaren. En natúúrlijk samen met onze organisatie die door jullie inzet succesvol en in het bijzonder goed vindbaar is. Binnenkort neemt een relatie van ons contact met je op. In het kader van jullie 5 jarige bestaan mijn hartelijke dank en ik kijk uit naar jullie pro actieve houding en tomeloze inzet in de komende 5 jaren.

Roland Bruinier SVS Inburgering
Testimonial William Elbers Osteopathie Praktijk W. Elbers

“Admeisters heeft een mooie professionele website voor ons gemaakt. Goede samenwerking en korte lijnen. We zijn op dit moment een half jaar samen onderweg en het bevalt goed.”

William Elbers Osteopathie Praktijk W. Elbers
Testimonial Hans en Frieda Hendriks Barsoi Kostuumspeciaalzaak

“Bij ons eerste intake gesprek gelijk een positief gevoel! Een gepassioneerd bedrijf, die de korte lijnen die ze ons belooft hebben ook waar gemaakt hebben. Wij komen als onderneming uit een hele andere wereld en kunnen onze klant nu ook beter online bereiken.”

Hans & Frieda Hendriks Barsoi Kostuumspeciaalzaak
Testimonial Matthias van Ee Bouwbedrijf Matthé

“Overgegaan naar Admeisters en daar heel tevreden mee. Blij met het vertrouwen, persoonlijke en snelle contact.”

Matthias van Ee Bouwbedrijf Matthé
Testimonial Mike van Silfhout Taalschool Lest Best

“Goede aanpak, gericht op de lange termijn en passend bij onze organisatie en doelgroep.”

Mike van Silfhout Lest Best B.V.
Testimonial Can Aydogan Badkamerwarenhuis Womerveer

Professioneel, vriendelijk en betrokken…. Dat zijn de woorden die me te binnen schieten als ik aan Admeisters denk. Meerdere bedrijven uit mijn omgeving zijn door Admeisters enorm goed geholpen, ook voor mijn eigen bedrijf verzorgen ze naar volle tevredenheid de online marketing. Kortom zeker een aanrader!

Can Aydogan Badkamerwarenhuis Wormerveer
Testimonial John Geurs van Geurs Klimaattechniek uit Woudenberg

“Persoonlijk betrokken, snel en vakkundig. Fijne samenwerking!”

John Geurs Geurs Klimaattechniek

Veelgestelde vragen over display adverteren

🎯 Wat is display advertising?

Display adverteren is het tonen van advertenties – meestal in (bewegende) beelden – op websites, in apps en op social media. Veelal gaat het om advertentieplaatsen die zijn ingekocht door Google op partnersites, in-app advertenties of om advertenties op het advertentieplatform van bijvoorbeeld Facebook/Instagram. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden om bijvoorbeeld te adverteren op social media platformen als LinkedIn, Pinterest, Twitter of TikTok. Meer informatie over Social Media Marketing lees je hier.

📣 Waneer kies ik voor display advertising?

Display advertising pas je toe als als je bepaalde (sub)doelen van je bedrijf wilt realiseren. Doelen zijn dan bijvoorbeeld zijn meer naamsbekendheid, klanten of omzet. Via display advertising kun je met betaalde advertenties direct worden weergegeven in verschillende advertentienetwerken. Jouw advertentie wordt meestal dezelfde dag nog getoond.

Betaald adverteren in het Google Display Netwerk of in het advertentienetwerk van bijvoorbeeld Facebook/Instagram is dus de snelste manier om met je product of dienst gevonden te worden door je potentiële klanten. Je vergroot hiermee direct je bereik, relevantie en vindbaarheid.

📈 Wat zijn de voordelen van display advertising?

Display adverteren is een relatief goedkope manier om je naamsbekendheid te vergroten. Vaak wordt display adverteren in combinatie gebruikt met zoekmachine adverteren, bijvoorbeeld gebruikers die je website of specifieke landingspagina al eens hebben bezocht opnieuw te confronteren met een advertentie-uiting in het betreffende display netwerk. Display adverteren kent de volgende voordelen:

  • Je kunt je naamsbekendheid relatief goedkoop vergroten door gebruik te maken van het Google Display Netwerk of bijvoorbeeld het advertentienetwerk van Facebook (Facebook/Instagram). Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden om bijvoorbeeld te adverteren op social media platformen als LinkedIn, Pinterest, Twitter of TikTok;
  • Door gebruik te maken van display adverteren kun je meer potentiële klanten bereiken via advertentienetwerken die jouw concurrenten misschien nog niet gebruiken;
  • Je kunt gebruikers die je website hebben bezocht opnieuw confronteren, maar nu met een display uiting. Hiermee vergroot je het aantal contactmomenten met jouw merk, producten en/of diensten. Je kunt mensen dus herinneren aan jouw bedrijf of merk;
  • Je kunt je merk, producten of diensten diensten visueel maken. Op deze wijze vergoot je de impact en dus de effectiviteit van je uitingen en blijf je eerder ’top of mind’ bij jouw doelgroep;
  • Het is meetbaar hoeveel mensen je uiting(en) hebben gezien.
💶 Wat kost display advertising?

Display adverteren is net als Zoekmachine Optimalisatie (SEO) en Zoekmachine Adverteren (SEA) een structureel proces. De resultaten zijn afhankelijk van de gewenste posities, het doelgebied waar je wilt adverteren en bijvoorbeeld de gewenste ROI of ROAS op de campagnes. Het advertentiemateriaal dient ontwikkeld te worden in de vorm van afbeeldingen, video’s of bijvoorbeeld HTML5-banners. De campagnes dienen gemonitord te worden en periodiek worden bijgesteld om de gewenste resultaten te bereiken.

In de basis starten we met display adverteren vanaf 5 uur per maand. Bij grotere projecten werken we vanzelfsprekend meerdere uren per week om de gewenste resultaten te behalen. Het advertentiebudget komt voor eigen rekening en wordt afgeschreven via de betreffende advertentieaccount(s).

Vraag een vrijblijvende offerte aan of plan een vrijblijvend adviesgesprek in met één van onze adviseurs om jouw online ambities te bespreken.