Background

Al ruim 50 jaar een begrip

Brevé Houtbewerking, handelend onder de naam Brevé Tuinhout, is al ruim 50 jaar een begrip in tuinhout en projectgerelateerde tuinoplossingen. We hebben een ruime voorraad van 8000+ tuinhout artikelen in onze webshop in houtsoorten als Vuren, Grenen, Douglas en Hardhout. In de ruim 50 jaar dat we bestaan hebben we een prachtig klantenbestand opgebouwd van particuliere klanten, aannemers en hoveniers die tuinhout voor tuinprojecten direct bij ons afnemen.

In het vak van houtbewerking is er niets mooier dan een blije klant. Met ons tuinhout worden namelijk de meest prachtige projecten gerealiseerd en is het resultaat direct zichtbaar: schuttingen, overkappingen, carports, kapschuren, veranda’s, blokhutten en tuinhuizen. Dit geeft energie en zorgt ervoor dat we ons werk elke dag met veel plezier en passie kunnen uitvoeren.

Header pagina Website laten maken Wordpress

De uitdaging

Brevé Tuinhout heeft in de ruim 50 jaar dat zij bestaan een prachtig klantenbestand opgebouwd. Echter, de afgelopen jaren heeft de focus gelegen op de nodige uitbreidingen in het machinepark en het optimaliseren en automatiseren van de interne werkprocessen. De online verkoop vanuit de eigen webshop heeft hierdoor minder aandacht gekregen. Om concurrerend te blijven en mee te kunnen groeien met de markt was online groei essentieel.

Gevonden worden in Google

Aanpak

Wij zijn gestart met de ontwikkeling van een online strategie. Een belangrijke vraag die wij onszelf stelden, was hoe het kon dat er in de ruim 50 jaar dat Brevé Tuinhout bestaat, er nog steeds mensen waren die nog nooit van hen hebben gehoord? Wie is precies de doelgroep, wat zijn de kanalen waarop de doelgroep zich oriënteert en hoe kunnen we meer contactmomenten creëren in de klantreis?

Hoewel de webshop draaide op verouderde techniek (verouderde PrestaShop) zijn we gestart met het verbeteren van de vindbaarheid via betaald adverteren (Google Ads). Zo snel mogelijk een goede boost geven aan de online sales ter voorbereiding op een nieuw e-commerce platform en bijbehorende payment serviceprovider was van groot belang bij aanvang van de samenwerking.

Admeisters heeft het Google Ads account voor Brevé Tuinhout volledig opnieuw opgebouwd. Daarnaast was herinrichting van het Google Analytics account prioriteit, met focus op de e-commerce prestaties.

Tussentijds hebben wij op basis van een lijst van requirements bepaald welk e-commerce platform het beste paste bij Brevé en de doelgroep. Uiteindelijk is de keuze gevallen op het implementeren van Magento 2, waarbij wij de volledige technische implementatie van de webshop en de koppeling met het ERP-systeem hebben begeleid.

Header pagina Online Marketing Admeisters

Het resultaat

In samenwerking met Brevé zijn we in een zeer korte tijd met de webshop van 0 naar 100 km per uur gegaan. Een van de belangrijke ontwikkelingen is dat Admeisters de productnamen, productomschrijvingen en productspecificaties heeft toegespitst op de zoekvragen van de doelgroep.

De koppeling van de webshop met het ERP-systeem kreeg ook de benodigde aandacht: door de opbouw van een stamboom werden producten direct vanuit het ERP omgezet naar de online productcatalogus in Magento 2 en automatisch toegewezen aan de juiste productcategorie. Tot slot hebben we Google Shopping geïmplementeerd op basis van een feedkoppeling met Channable en hebben we de productcatalogus opgevoerd in Facebook Business.

Via zoekwoordenonderzoek, uitgebreide concurrentieanalyse en aangepaste productomschrijvingen heeft Brevé heeft meer autoriteit gekregen in de zoekmachines en is de vindbaarheid op productniveau overduidelijk verbeterd.

Resultaten in cijfers

1500 % groei in conversies Google Ads
750 % meer omzet online gerealiseerd
43.3 % meer overal omzet geraliseerd
260 productpagina's eerste vertoningen
186 % meer traffic gerealiseerd
180 % meer offerteaanvragen
12 % daling bouncepercentage
100 % blije klant gerealiseerd
Verkoop Brevé Tuinhout

Waar staan jullie nu?

Inmiddels hebben we in korte tijd de naam Brevé Tuinhout online op de kaart gezet. Om de groei in de webshop en de toenemende vraag in bestellingen te kunnen faciliteren, is extra personeel aangenomen op de verkoopafdeling, is het team van orderpickers en het machinepark uitgebreid en zijn de interne processen verder geoptimaliseerd.

De jarenlange samenwerking tussen Admeisters en Brevé maakt dat de dienstverlening meer inhoudt dan alleen werkzaamheden op het gebied van online marketing. Admeisters adviseert en faciliteert ook op het gebied van logistiek en (interne) communicatie. Met het oog op de toekomst en door de explosieve groei van bestellingen staat Brevé op het punt over te stappen naar een nieuw e-commerce platform: Shopware en de introductie van een nieuw ERP-systeem betekent een betere voorraadadministratie en een overstap naar scansoftware.

De komende periode staat in het teken van verdere uitbreiding van het productassortiment en meer uitleg van de toepassing van de producten in tuinproject gerelateerde oplossingen in de webshop. Daarnaast zijn we bezig met de ontwikkeling van een klantportaal speciaal voor de aannemers en hoveniers die op regelmatige basis bij Brevé afnemen.

Waarom hebben jullie gekozen voor Admeisters

“De wereld om ons heen verandert snel. Steeds meer mensen oriënteren zich online en doen in de meeste gevallen ook direct online de aankopen voor zeer uiteenlopende tuinprojecten. Natuurlijk hadden wij al een webshop, maar de resultaten bleven uit. Dit kwam voornamelijk doordat onze webshop draaide op verouderde techniek en de vindbaarheid onvoldoende was georganiseerd. Admeisters bracht ons échte online groei.” 

“Admeisters is al ruim 5 jaar onze vaste marketingpartner. In de samenwerking met hen hebben we dan ook enorme groei kunnen zien in onze online verkopen en een professionalisering van onze e-commerce processen. Daarnaast hebben wij inmiddels veel van onze interne processen kunnen automatiseren, waardoor we nu meer tijd over houden om ons te richten op het klantcontact en het geven van advies rondom onze tuinhout producten en projecten van onze klanten. Wij willen uitgroeien tot de belangrijkste speler in Midden-Nederland op het gebied van tuinhout en projectgerelateerde oplossingen.”

Heb je zelf online ambities of een concrete bedrijfsdoelstelling?

Bekijk ook deze voorbeelden