Background

Wat verstaan we onder Web Analytics?

Web analytics of webanalyse is het verzamelen van online data en deze analyseren om je online middelen en strategieën te optimaliseren. Zonder grondige webanalyse blijft alles wat je doet natte-vinger-werk.

Header Conversie Optimalisatie

Meten is weten

Een van de grote voordelen van online marketing is dat je heel erg veel gegevens kunt verzamelen over (het gedrag van) de gebruiker met betrekking tot jouw website en je online acties. Je kunt achterhalen of een bezoeker voor het eerst op je website komt, waar hij vandaan komt, welk zoekwoord hij heeft gebruikt, hoeveel tijd hij op je site rondkijkt, welke pagina’s hij bezoekt, waar en wanneer hij de site verlaat en nog veel meer. Als je deze data van jouw bezoekers op de juiste manier interpreteert, kun je jouw website optimaliseren voor meer conversies.

De drie pijlers van zoekmachine optimalisatie

Web Analytics tools

Er bestaan verschillende tools voor web analytics. Sommige tools zijn onderling vergelijkbaar, andere zijn met een speciaal doel ontwikkeld. Je gebruikt daarom een of meerdere tools die goed aansluiten bij jouw organisatie en jouw doel. We noemen er een aantal:

  • Google Analytics, de bekendste en meest gebruikte tool voor webanalyse;
  • Bing Analytics, vergelijkbaar met de tool van Google;
  • Hotjar, een tool gericht op de customerjourney van de bezoeker;
  • Snoobi, een speciale tool waarmee je bedrijven op jouw website kunt volgen. Snoobi wordt tot de lead-generatie tools gerekend.
  • Coosto, een tool speciaal voor social media. Daarnaast hebben de afzonderlijke sociale media ook hun eigen analytische tools, zoals Facebook Analytics of Twitter Analytics.
  • AdCall, een call-tracking tool. Een tool waarmee je kunt zien via welk kanaal een beller jou gevonden heeft.
  • Cuutio, een tool waarmee je zoekwoorden analyseert. Speciaal bedoelt voor SEO-activiteiten.
Resultaatgedreven Zoekmachine Adverteren

Web Analytics met Admeisters

De specialisten van Admeisters hebben jarenlange ervaring met het werken met analytische tools. We weten wat we weten willen en hoe we de (juiste) tools moeten inzetten om aan de gewenste gegevens te komen. We weten ook hoe we de verkregen data moeten interpreteren en kunnen daarop een plan van aanpak opstellen met actiepunten en voorstellen die echt resultaat opleveren.

Zullen we eens van gedachten wisselen over jouw doelen en wensen? Neem contact met ons op voor een afspraak!

Wat klanten over ons zeggen

Testimonial Roalt Dijkstra Optimum Osteopathie

“Overgegaan van een heel groot bedrijf naar Admeisters en daar heel blij mee. Korte lijntjes, snelle uitwerking en heel goede resultaten! Er wordt constant gemonitord en aangepast voor een optimaal resultaat. Een van de beste beslissingen van afgelopen jaar.”

Roalt Dijkstra Optimum Osteopathie

“Admeisters heeft een geweldig mooie website voor ons ontworpen. Het contact verloopt soepel, ze denken innovatief mee in de richting die wij op willen en zorgen voor een betere vindbaarheid online.

Stephan Goes Diamond Clear
Testimonial Eileen Griffith Dierenkliniek Culemborg

“Admeisters heeft het maken van een nieuwe website overzichtelijk en werkbaar weten te maken. Fijne samenwerking, denkt goed mee en waar het om gaat: een super resultaat!“

Eileen Griffith Dierenkliniek Culemborg
Testimonial Jessica Brevé Tuinhout

“Onze eerste kennismaking was 9 jaar geleden, via Rasjid zijn vorige werkgever. Toen hij vertelde dat hij voor zichzelf ging werken wisten wij meteen dat wij zouden overstappen naar Admeisters. Rasjid is van veel dingen op de hoogte in deze digitale wereld. Hij weet waar hij het over heeft en kan je bedrijf naar een ander level brengen.”

Jessica Brevé Brevé Tuinhout
Testimonial Onno Brevé Tuinhout

“We gebruiken Admeisters nu een aantal jaar en we zijn heel erg tevreden! Alles wat je nodig hebt is aanwezig, zonder al te veel poespas.”

Onno Brevé Brevé Houtbewerking
Testimonial Demian Bang & Olufsen Ter Horst

“Fijn contact en samenwerking. Korte lijnen en snelle reactie op aanpassingen op lopende campagnes.”

Demian ter Horst Bang & Olufsen ter Horst
Testimonial Rutger Janmaat Juwelier Van den Hof

“Korte lijnen. Prima service op online gebied. Een goed bedrijf die zich inzet voor online doeleinden.”

Rutger Janmaat Juwelier Van den Hof
Testimonial Gerben Moesbergen Webdesign-Plus

“Admeisters is een professionele, betrouwbare partij waar je uitstekend mee kunt samenwerken!“

Gerben Moesbergen Webdesign-Plus
Testimonial Thimo Sonius Weppies Internet & Marketing

“Fijne partner voor online marketing werkzaamheden!”

Thimo Sonius WEPPIES Internet & Marketing
Testimonial Remco Zaal van Audiozaal

“Wij zijn vanaf het begin klant bij Admeisters. De online marketing wordt naar onze wens en naar inzicht van Admeisters uitgevoerd. Zo vullen we elkaar aan, dit resulteert in een synergie, waaruit het betere resultaat vloeit. Altijd bereikbaar, zeer belangrijk in deze snelle wereld, waarin snel schakelen een vereiste is.“

Remco Zaal AudioZaal B.V.
Testimonial RRoland Bruinier van SVS Inburgering

Alweer 5 jaren! En ik zou zeggen op naar de volgende 5 jaren. En natúúrlijk samen met onze organisatie die door jullie inzet succesvol en in het bijzonder goed vindbaar is. Binnenkort neemt een relatie van ons contact met je op. In het kader van jullie 5 jarige bestaan mijn hartelijke dank en ik kijk uit naar jullie pro actieve houding en tomeloze inzet in de komende 5 jaren.

Roland Bruinier SVS Inburgering
Testimonial William Elbers Osteopathie Praktijk W. Elbers

“Admeisters heeft een mooie professionele website voor ons gemaakt. Goede samenwerking en korte lijnen. We zijn op dit moment een half jaar samen onderweg en het bevalt goed.”

William Elbers Osteopathie Praktijk W. Elbers
Testimonial Hans en Frieda Hendriks Barsoi Kostuumspeciaalzaak

“Bij ons eerste intake gesprek gelijk een positief gevoel! Een gepassioneerd bedrijf, die de korte lijnen die ze ons belooft hebben ook waar gemaakt hebben. Wij komen als onderneming uit een hele andere wereld en kunnen onze klant nu ook beter online bereiken.”

Hans & Frieda Hendriks Barsoi Kostuumspeciaalzaak
Testimonial Matthias van Ee Bouwbedrijf Matthé

“Overgegaan naar Admeisters en daar heel tevreden mee. Blij met het vertrouwen, persoonlijke en snelle contact.”

Matthias van Ee Bouwbedrijf Matthé
Testimonial Mike van Silfhout Taalschool Lest Best

“Goede aanpak, gericht op de lange termijn en passend bij onze organisatie en doelgroep.”

Mike van Silfhout Lest Best B.V.
Testimonial Can Aydogan Badkamerwarenhuis Womerveer

Professioneel, vriendelijk en betrokken…. Dat zijn de woorden die me te binnen schieten als ik aan Admeisters denk. Meerdere bedrijven uit mijn omgeving zijn door Admeisters enorm goed geholpen, ook voor mijn eigen bedrijf verzorgen ze naar volle tevredenheid de online marketing. Kortom zeker een aanrader!

Can Aydogan Badkamerwarenhuis Wormerveer
Testimonial John Geurs van Geurs Klimaattechniek uit Woudenberg

“Persoonlijk betrokken, snel en vakkundig. Fijne samenwerking!”

John Geurs Geurs Klimaattechniek

Veelgestelde vragen over web analytics

🎯 Wat verstaan we onder web analytics?

Web analytics of webanalyse is het verzamelen van online data en deze analyseren om je online middelen en strategieën te optimaliseren. Zonder grondige webanalyse blijft alles wat je doet natte-vinger-werk.

📈 Wat zijn de voordelen van web analytics?

Met web analytics kun je gegevens verzamelen over het gedrag van de gebruiker en kun je zien welke online acties er worden uitgevoerd op jouw website. Web analytics kent de volgende voordelen:

  • Bezoekers komen op verschillende manieren op je website terecht. Met web analytics krijg je inzicht in de verkeersbronnen van je website en krijg je een duidelijker beeld van je bezoekers doen en waar ze vandaan komen;
  • Je kunt nauwkeurige keyword rapportages maken, zodat je beter kunt sturen op conversies. Met web analytics krijg je meer inzicht in je online prestaties en kun je meer rendement behalen uit je online activiteiten;
  • Met web analytics krijg je inzicht in het bouncepercentage op jouw website en kun j op basis van analyse deze prestatie indicator verbeteren door de gebruikerservaring te verbeteren op de betreffende landingspagina’s.
🏆 Welke web analytics tool kan ik het beste gebruiken?

De meestgebruikte tool voor web analytics is Google Analytics. Deze tool is bovendien gratis, dus waarom zou je er geen gebruik van maken om meer inzicht te krijgen in je bezoekersgedrag.

Google Analytics werkt vooral goed in combinatie met andere Google producten en diensten. Zo kunnen er bijvoorbeeld koppelingen gemaakt worden met Google Search Console en Google Ads. Natuurlijk zijn er alternatieven voor Google Analytics maar onze voorkeur gaat uit naar deze tool.