Background

Uw osteopaat in de regio

Optimum Osteopathie De Meern is als eerste vestiging in 2001 geopend. In 2007 volgde de tweede vestiging in Leusden en in 2020 kwam hier de vestiging Utrecht bij. Met deze drie vestigingen heeft Optimum Osteopathie een grote regionale dekking in de regio’s Amersfoort en Utrecht.

Osteopathie is een manuele therapie, wat wil zeggen dat er alleen met de handen gewerkt wordt. Osteopaten zijn deskundig in de beoordeling van de beweeglijkheid en onderlinge samenhang van alle weefsels van het lichaam. De behandeling richt zich op het verlichten of wegnemen van lichamelijke klachten zoals rugpijn, nekpijn, hoofdpijn of buikpijn waardoor je je weer optimaal gezond kunt voelen. Alle teamleden van Optimum Osteopathie hebben een paramedische achtergrond en zijn NRO- of NOF erkend osteopaten. Met onze expertise en 20 jaar ervaring is ons doel de gezondheid van een patiënt zo goed mogelijk op peil te houden.

Uitdaging Case Optimum Osteopathie

De uitdaging

Bij de eerste kennismaking sprak Optimum Osteopathie direct een duidelijke wens uit: meer online groei voor de vestigingen in Leusden en De Meern en een spotlight op de net geopende, nieuwe vestiging in Utrecht om daarmee een volledig gevulde agenda te realiseren.

Met het openen van de nieuwe locatie in Utrecht was het ook tijd voor een nieuwe samenwerking: na een jarenlange samenwerking met een ander bureau koos Optimum Osteopathie voor Admeisters als full service online marketing bureau om direct de online prestaties te verbeteren. Met een frisse blik en gezonde ambitie gingen wij aan de slag met het herinrichten van de site, het verbeteren van de toegankelijkheid voor bezoekers en niet onbelangrijk, het realiseren van meer conversies: daadwerkelijke afspraken in de online agenda.

Osteopathie is voor veel mensen een onbekend alternatief voor bijvoorbeeld de fysiotherapeut. Zonde, want de expertise en behandeling van een osteopaat kan ervoor zorgen dat je gezonder door het leven gaat. Door heldere communicatie en het delen van inhoudelijke kennis hebben wij in samenwerking met Optimum Osteopathie het vak van de osteopaat op een positieve manier belicht en daarmee niet alleen conversies behaald, maar vooral ook de menselijke factor teruggebracht.

Whiteboard uitwerking online marketingstrategie

Aanpak

Admeisters heeft als online marketing specialist meegedacht met ons technisch partner 2beeOnline in de opbouw en navigatiestructuur van de nieuwe website. Wij hebben de wensen van de klant vertaadt naar de site en een goede basis neergezet voor de online marketing. Tenslotte: ook al ben je sterk in online marketing, als de basis niet goed is, kost het je onnodig veel advertentiebudget. En dat is nu juist wat je niet wilt!

Wij zijn gestart met het in kaart brengen van de huidige posities in de zoekmachine en de conversies die in de maanden voorafgaand aan de samenwerking zijn behaald. Uit onze analyses bleek al snel dat er enige tijd niets meer gedaan was aan de inzet van Google Ads en vanwege de verouderde website bleven de gewenste resultaten verder ook uit. Om daar zo snel mogelijk verandering in aan te brengen, hebben wij direct met de technische partner om de tafel gezeten en een plan van aanpak gemaakt.

Op basis van zoekwoordenonderzoek en een uitgebreide concurrentieanalyse hebben we de belangrijkste zoekwoorden voor de klant in kaart gebracht. In samenwerking met onze technische partner hebben we op basis van de requirements de website volledig opnieuw maatwerk opgebouwd.

Voor het verbeteren van de vindbaarheid en de toegankelijkheid zijn alle teksten opnieuw ontwikkeld, hebben de verschillende doelgroepen en veelvoorkomende klachten een eigen plek gekregen op de site en ook de specialismes van de teamleden komen uitgebreid aan bod. Tot slot hebben wij een herinrichting gedaan van het Google Ads account en hebben we de Google Mijn Bedrijfspagina’s op vestigingsniveau opgezet.

Het Resultaat Case Optimum Osteopathie

Het resultaat

Het resultaat is een compleet opnieuw ingerichte website met een verbeterde navigatiestructuur, die volledig is ingericht op de zoekintenties van de doelgroep in het betreffende verzorgingsgebied. In samenwerking met 2beeOnline zijn wij full service partner van Optimum Osteopathie. Wij verzorgen samen niet alleen de technische aspecten, maar sparren met de klant en zoeken naar de juiste mogelijkheden binnen het volledige spectrum van online marketing.

Goede communicatie en korte lijntjes met de klant zijn voor ons als vanzelfsprekend. Of het nu een kleine aanpassing betreft of een technisch probleem, de klant belt ons en wij komen met een passende oplossing. In totaal hebben we +60 SEO-geoptimaliseerde landingspagina’s ontwikkeld. En niet alleen dat: wij hebben de belangrijkste top 10 zoekwoorden voor Optimum Osteopathie binnen 6 maanden in de TOP 5 gekregen van de zoekmachines, waarbij lokaal/regionaal ook verschillende nummer 1 posities zijn bereikt.

Resultaten in cijfers

153 % meer online afspraken gerealiseerd
127 % meer nieuwe patiënten ingeschreven
60 SEO-geoptimaliseerde landingspagina's
100 % blije klant gerealiseerd
Meer aanloop vestigingen Optimum Osteopathie

Waar staan jullie nu?

Ondanks de maatregelen rondom Covid-19 hebben wij in de afgelopen twaalf maanden een stevige stijging gezien in het aantal unieke bezoekers dat de website heeft bezocht en het aantal afspraken dat is gemaakt via de online agenda. Ook de agenda’s in Utrecht waren in de eerste maanden al goed gevuld.

Naast het aantal afspraken zagen we dat het aantal contactverzoeken enorm is toegenomen en dat klanten Optimum Osteopathie steeds beter weten te vinden. Belangrijk hierbij waren natuurlijk de verschillende nummer 1 posities in de zoekmachines en de inzet in Google Ads. Optimum Osteopathie oriënteert zich momenteel op de aankoop van een nieuw pand in Utrecht om zo klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. Vanwege de lockdown was dit even op een lager pitje gezet, maar nu de agenda’s weer vol zijn, kan dit project weer worden opgepakt.

Voor de website staat de ontwikkeling van een FAQ centraal op doelgroep- en klachtenniveau om patiënten nog beter te kunnen informeren en de veelgestelde vragen te beantwoorden. Daarnaast verkennen we in verschillende gebieden of we ons klantenbestand verder kunnen uitbreiden, vanzelfsprekend in samenwerking met onze full service partners Admeisters en 2beeOnline.

Waarom heb je gekozen voor Admeisters

“Onze website was echt wel aan vervanging toe en het was voor ons na ruim 5 jaar samenwerken met de toenmalige marketingpartij ook wel eens tijd om verder te kijken. We waren opzoek naar een kleinschaliger bureau dat naast onze inzet in Google Ads, ook verder kon meekijken naar onze website en de prestaties vanuit online marketing.”

“Wat ons vooral aanspreekt in de samenwerking zijn de korte lijntjes die we hebben en de snelle uitwerking. In een relatief korte tijd hebben we ondanks Covid-19 hele goede resultaten geboekt, welke aan de basis staan van de verdere groei en ontwikkeling van onze praktijklocaties. Admeisters denkt goed met ons mee en neemt het gehele proces voor ons uit handen, zodat wij ons kunnen richten op de behandeling van onze patiënten. Deze samenwerking is een van de beste beslissingen geweest die we vorig jaar hebben genomen.”

Wat zijn jullie ervaringen tot nu toe?

Testimonial Roalt Dijkstra Optimum Osteopathie

“Overgegaan van een heel groot bedrijf naar Admeisters en daar heel blij mee. Korte lijntjes, snelle uitwerking en heel goede resultaten! Er wordt constant gemonitord en aangepast voor een optimaal resultaat. Een van de beste beslissingen van afgelopen jaar.”

Roalt Dijkstra Optimum Osteopathie

Heb je zelf online ambities of een concrete bedrijfsdoelstelling?

Bekijk ook deze voorbeelden