Marketingtermen

404

Communicatie tussen browsers en servers vindt plaats door middel van HTTP-statuscodes. HTTP-status codes helpen je als gebruiker of eigenaar van een website te begrijpen wat er precies aan de hand is met een pagina. Een 404-pagina is de pagina die getoond wordt als een betreffende pagina niet gevonden is. Een 404-melding geeft dus eigenlijk een foutmelding aan.

Het kan natuurlijk zijn dat er een typefout is gemaakt in de URL of dat de pagina gewoonweg nog niet bestaat. De meest voorkomende oorzaak is echter dat er een pagina is verwijderd, aangepast of verplaatst zonder dat er een goede doorverwijzing naar de nieuwe pagina is gemaakt via een 301 redirect.

Hoe stel je een 301 redirect in?

Je kunt een 301 redirect op verschillende manieren instellen. Als je vertrouwd bent met het gebruik van FTP, kun je een 301 aanmaken via het .htaccess-bestand van je website. Het makkelijkst is echter om gebruik te maken van een WordPress plugin als Redirection of de betaalde premium versie Yoast SEO Premium.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.