Marketingtermen

301 Redirect

Communicatie tussen browsers en servers vindt plaats door middel van HTTP-statuscodes. HTTP-status codes helpen je als gebruiker of eigenaar van een website te begrijpen wat er precies aan de hand is met een pagina. Met een 301 redirect geef je aan dat een URL in zijn geheel komt te vervallen en dat de content op een andere locatie wordt geplaatst. 

Een 301 redirect gebruik je wanneer je een website url of domein permanent wilt doorverwijzen naar een andere locatie met behoud van je posities in de zoekmachine. Dit doe je bijvoorbeeld wanneer je jouw website gaat verhuizen naar een andere domeinnaam of wanneer je een pagina op je site aanpast of verwijderd. Een 302 redirect is in tegenstelling tot een 301 redirect niet permanent. We hebben het hier dus om een tijdelijke pagina-omleiding.

Hoe stel je een 301 redirect in?

Je kunt een 301 redirect op verschillende manieren instellen. Als je vertrouwd bent met het gebruik van FTP, kun je een 301 aanmaken via het .htaccess-bestand van je website. Het makkelijkst is echter om gebruik te maken van een WordPress plugin als Redirection of de betaalde premium versie Yoast SEO Premium.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan