Background

Webdesign

In strikte zin is webdesign de vormgeving of lay-out van een website, dus het aanzien van een website. Dit wordt ook wel front-end genoemd. De technische realisatie van de website wordt webdevelopment genoemd. Admeisters is zowel designer als developer, we doen dus de vormgeving én de technische ontwikkeling van een website of webshop.

Header Maatwerk Wordpress

Elementen van webdesign

De lay-out wordt door verschillende componenten bepaald, we noemen er een aantal:

  • Kleur;
  • Lettertype en –grootte;
  • Vlakverdeling;
  • Afmetingen van tekst- en andere blokken;
  • Kaders;
  • Statische en bewegende afbeeldingen;
  • Animaties;
  • Knoppen;
  • Hovereffecten;
  • Lengte van de pagina.
Header Webdesign

Webdesign bepaalt de uitstraling en herkenbaarheid

Je begrijpt natuurlijk wel dat het webdesign enorm belangrijk is voor de uitstraling en herkenbaarheid. Er wordt niet voor niets gezegd dat je website het visitekaartje van je bedrijf is. Daar voegen we nog ‘duidelijkheid’ aan toe. Als het webdesign goed is met een duidelijke structuur, vindt de gebruiker snel de informatie waar hij naar op zoek is.

Zoekopdracht website laten maken

Met een goed webdesign scoor je beter in Google

Nee, het is niet zo dat een mooie website beter gevonden wordt in Google, maar een website met een goede structuur – bijvoorbeeld door het gebruik van de juiste koppen en tussenkoppen en door bijvoorbeeld afbeeldingen te voorzien van verklarende teksten – wordt een website door Google beter begrepen en dat leidt ertoe dat hij beter zal scoren in de zoekresultaten.

Header Website Laten Maken

Webdesign en toegankelijkheid

Idealiter moet een website door elke bezoeker moeiteloos gebruikt kunnen worden. Zowel op een laptop als op een smartphone en tablet moet de website goed functioneren, tegenwoordig is dat een eerste vereiste. Maar ook slechtzienden bijvoorbeeld moeten de website kunnen gebruiken. De mogelijkheden om de toegankelijkheid te vergroten zijn enorm, denk maar aan de voorleesmodus, donkere modus, contrast en dergelijke. Er zijn verschillende organisaties – waaronder WCAG, webrichtlijnen.nl en w3c – die richtlijnen hebben opgesteld voor goed webdesign. De nadruk ligt hier op gebruikersvriendelijkheid en toegankelijkheid.

Header Conversie Optimalisatie

Webdesign en webdevelopment, gericht op conversie

Een belangrijk aspect van zowel het webdesign als de webontwikkeling, is de gewenste conversie. Een fraaie website is leuk natuurlijk, maar je wilt ook dat bezoekers contact met je opnemen, een bestelling plaatsen of zich inschrijven voor een nieuwsbrief bijvoorbeeld. Met het design én de technische ontwikkeling gaat Admeisters voor de best mogelijke conversie.

Wordpress Content Management Systeem (CMS)

Webdevelopment en CMS

We zullen niet in detail treden over de technische kant van het bouwen van een website, we leggen alleen kort iets uit over het Content Management System, oftewel het CMS. Een CMS kent een aantal componenten waarmee de content – de inhoud – van de website wordt beheerd. Alle functionaliteiten die je op een website nodig hebt, kun je aanmaken en wijzigen in het CMS. Admeisters werkt met WordPress als CMS. Het is het meest gebruikte inhoudbeheersysteem ter wereld, waarbij vooral de gebruikersvriendelijkheid en de veelzijdigheid geroemd worden. Meer over WordPress en maatwerk websites lees je hier:

Whiteboard uitwerking online marketingstrategie

Webdesign met Admeisters

Zoals gezegd zijn wij designer en ontwikkelaar, of developer. Als wij een website voor jou gaan bouwen, bespreken we eerst samen wat de gewenste uitstraling is, of je jouw bestaande huisstijl wilt gebruiken of een nieuwe wilt ontwikkelen, welke functionaliteiten jouw website nodig heeft en in welke mate je website toegankelijk moet zijn. Ook nemen we jouw conversiedoelen door. Daarna maken wij een concept website waar je op mag ‘schieten’. Jouw op- en aanmerkingen nemen we mee in het nieuwe ontwerp. Inmiddels testen we de website op alle elementen die van belang zijn voor de conversie. Als alle betrokkenen tevreden zijn over het webdesign, de technische realisatie en de geteste conversie-elementen, gaat jouw nieuwe website live.

Zie je het al – zo ongeveer – voor je? Mooi! Laat het ons weten, Admeisters zorgt dat dit beeld werkelijkheid wordt!

Veelgestelde vragen over webdesign

💶 Wat kost een nieuwe website en wat krijg ik dan?

In principe kun je de kosten voor je nieuwe WordPress website zo hoog maken als je zelf wilt.

Onze maatwerk WordPress websites variëren in prijs afhankelijk van de grafische wensen en complexiteit van de techniek. In de basis starten we met maatwerk vanaf €4.500,-. Hiervoor krijg je een uitgebreid aantal pagina’s met een uniek design en meerdere feedback rondes. Als de de grafische wensen en complexiteit toenemen kan de investering oplopen tot een bedrag van €8.000,- of meer. De grotere projecten liggen gemiddeld tussen €12.000,- en €15.000.

Je krijgt 1 aanspreekpunt voor je project. We pakken hierbij zowel het grafische proces op als de technische ontwikkeling van de website. Zodra de vormgeving definitief is starten we met de technische ontwikkeling.

Alle secties en modules die we bouwen zijn per pagina oproepbaar, waardoor er straks in principe geen developer meer nodig is om de website verder uit te bouwen. Techniek dat voor je werkt zonder hoofdpijn! De site groeit als het ware mee met de ontwikkelingen van je bedrijf.

Last but not least zijn wij zeer gedreven in het behalen van online resultaat voor onze klanten. Zodra de website staat kunnen wij via additionele online marketing activiteiten zorg dragen voor de juiste vindbaarheid om de gewenste groei in klanten en omzet te realiseren. We gaan al vanaf een uur in de week voor je aan de slag met online marketing. Meer informatie over onze online marketing diensten lees je hier.

ℹ️ Waarom zou ik voor WordPress kiezen als CMS?

WordPress is het meest gebruikte Content Management System – CMS – ter wereld. WordPress dankt zijn populariteit aan zijn veelzijdigheid en zijn gebruikersvriendelijkheid. Bovendien is de software gratis en volledig open-source te gebruiken.

💡 Heeft een WordPress website onderhoud nodig?

Een WordPress website heeft altijd onderhoud nodig om veilig te blijven. WordPress komt gemiddeld elke 2 maanden met een update. Meestal betreft dit een update om kleine foutjes of gaatjes in de beveiliging te herstellen. Het internet staat immers niet stil en de ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Dit geldt ook voor de plugins die zelf ook hun eigen updates uitbrengen.

Onze ervaring leert dat ondernemers zich niet bezig willen houden met het updaten van de WordPress core en de plugins. Dit proces nemen wij dan ook uit handen via onze services op het gebied van onderhoud, hosting en support. We noemen dit Managed WordPress Hosting.