Background

Kostuumspeciaalzaak sinds 1974

Ga je binnenkort trouwen of ben je voor een andere speciale gelegenheid op zoek naar een herenkostuum? Dan ben je van harte welkom bij Barsoi Kostuumspeciaalzaak. Sinds 1974 heeft Barsoi zich ontwikkeld tot dé deskundige kostuumspecialist van Utrecht en omstreken. 

De winkel bevindt zich in het bruisende hart van Utrecht op de Oudegracht 142, naast The North Face en tegenover de Hema. De deuren van Barsoi Kostuumspeciaalzaak zijn 7 dagen per week geopend, ook op donderdagavond en zondag. Haal het beste uit jezelf en bezoek de winkel of maak direct een afspraak in de online agenda.

Collectie Business Casual buiten Barsoi Kostuumspeciaalzaak op de Oudegracht 142 in Utrecht

De uitdaging

Barsoi Kostuumspeciaalzaak heeft ervoor gekozen om zich te richten op de niche herenkostuums als groeimarkt in de regio Utrecht. De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat de markt veranderde en wilde we inspelen op de behoeften van onze klanten door ons te specialiseren in kostuums, trouwpakken en smokings, aangezien de aanschaf hiervan bijzondere momenten zijn in het leven van iedere man.

Om onze merknaam opnieuw bekendheid te geven in deze nichemarkt en onze doelgroep beter te bereiken, hebben we ons gericht op het verbeteren van de online aanwezigheid. Dit omdat onze doelgroep zich voornamelijk online oriënteert voordat ze daadwerkelijk naar de winkel gaan.

Voorkant winkel Barsoi Kostuumspeciaalzaak op de Oudegracht 142 in Utrecht

Aanpak

We zijn gestart met het opfrissen het logo passend bij de nieuwe winkel. Daarnaast hebben we een modern, grafisch en responsief ontwerp gemaakt met sterke typografie in de nieuwe huisstijlkleuren van Barsoi. Op deze manier wilden we het merk Barsoi nieuw leven inblazen en voorbereiden op de gewenste merkbeleving en het realiseren van de nodige online groei.

Voor de techniek hebben een maatwerk WordPress thema opgezet om het design in te verwerken. De techniek was in handen van onze collega Mats. WordPress kent voor hem immers dan ook geen geheimen meer.

Omdat beleving een belangrijke rol speelt bij conversieoptimalisatie en we meer autoriteit en authenticiteit wilden creëren op de website, hebben we een professionele fotoshoot georganiseerd met modellen. De fotoshoot werd uitgevoerd door onze ervaren huisfotograaf Lars Beekman.

Reflectie paspop in de etalage in plas water Barsoi Kostuumspeciaalzaak op de Oudegracht 142 in Utrecht

Het resultaat

Na het ontwikkelen van het maatwerk WordPress template en bijbehorende SEO-landingspagina’s hebben we voor de klant op basis van een zoekwoordenonderzoek een nieuw Google Ads account ingericht en hebben met de krachtige visuals uit de fotoshoot advertenties opgemaakt in Facebook Ads om meer traffic naar de website te realiseren. 

Daarnaast hebben we SEO-landingspagina’s gemaakt voor de belangrijkste zoekwoorden, waarbij we nu meerdere nummer 1 posities in zoekmachines hebben bereikt.

Door de combinatie van Zoekmachine Adverteren (SEA) en Zoekmachine Optimalisatie (SEO) kunnen we de doelgroep effectief bereiken en ervoor zorgen dat ze daadwerkelijk concreet een afspraak maken of naar de winkel komen.

Resultaten in cijfers

350 % meer traffic gerealiseerd
250 afspraken gegenereerd
185 % stijging in brandname zoekopdrachten
125 % toename op de belangrijkste zoekwoorden
86 % groei in organisch verkeer
30 SEO-geoptimaliseerde landingspagina ontwikkeld
20 + nummer 1 posities in Google
100 % blije klant gerealiseerd
Hans en Frieda Hendriks Barsoi Kostuumspeciaalzaak.

Waar staan jullie nu?

Op dit moment zijn we nog druk bezig met het optimaliseren van de aanloop naar de winkel middels het meten van de winkelbezoeken en het realiseren van afspraken via ons afsprakensysteem. We denken dat het mogelijk is om hier nog meer uit te halen. 

We hebben recent de website tweetalig gemaakt om ook onze Engelstalige klanten te kunnen aanspreken en overwegen de optie om een webshop te starten. We willen echter nog even wachten met deze beslissingen, omdat we de afspraken en winkelbezoeken naar een hoger niveau willen krijgen voor het komende trouwseizoen.

Waarom hebben jullie gekozen voor Admeisters

“We ontdekten via de website van Admeisters dat een bevriende relatie van ons ook klant is bij Admeisters. We zochten naar een partij die zowel de website als online marketing voor ons kon verzorgen, zodat wij ons volledig konden richten op onze winkelactiviteiten. Admeisters heeft gezorgd voor de online groei die we voor ogen hadden en we blijven elke dag nog groeien. Het merk Barsoi Kostuumspeciaalzaak komt weer bij onze doelgroep onder de aandacht en we hebben het aantal afspraken en winkelbezoeken de afgelopen maanden structureel zien stijgen.

Heb je zelf online ambities of een concrete bedrijfsdoelstelling?

Bekijk ook deze voorbeelden