Background

Google Ads

Je kent ze wel, die advertenties die je boven de organische zoekresultaten in Google ziet als je naar een product of dienst zoekt in Google. Het is een vorm van Search Engine Advertising – SEA – oftewel zoekmachine adverteren. Tot 2018 werd Google Ads Google AdWords genoemd. Google Ads is een vorm van betaald adverteren die past binnen een goed opgezette online marketingstrategie.

Zoekopdracht online marketing bureau

Google Ads, hoe werkt het?

Laten we een lang verhaal kort maken. Je stelt voor jouw bedrijf een advertentie op. Bijvoorbeeld met een nieuw product of een belangrijke dienst. Je stelt voor je advertentie een aantal zaken in, onder andere over je doelgroep, over de locatie en over de prijs per klik. Ook geef je een budget aan. Google bepaalt op grond van tal van algoritmen of, waar en wanneer jouw advertentie getoond wordt. Als er op jouw advertentie geklikt wordt, komt de bezoeker automatisch op jouw site terecht. Jij betaalt het bedrag dat je voor de klik hebt afgesproken.

Persoonlijke campagnemanager

Waarom zou je een Google Ads specialist inschakelen?

Het klinkt eenvoudig en het basisprincipe is ook eenvoudig. Maar omdat jij niet de enige bent die voor jouw bedrijf wilt adverteren, heeft Google allemaal regeltjes – algoritmen – opgesteld om te bepalen welke advertentie op welk moment en aan wie getoond wordt. Dat systeem van Google zit vernuftig in elkaar. Google heeft er een driehonderd pagina’s dik draaiboek over opgesteld. Een Google Ads expert als Admeisters kent de ins & outs van een Google Ads campagne.

Resultaatgedreven Zoekmachine Adverteren

Admeisters, Google Ads expert

Ja, wij hebben dat driehonderd pagina’s dikke draaiboek van Google tot ons genomen. En ook houden we alle nieuwe ontwikkelingen bij, want reken maar dat er telkens weer iets verandert aan het Google systeem. Jij bent immers niet het enige bedrijf dat een Google Ads specialist inschakelt? Het toewijzingssysteem van Google wordt daarom telkens verder verfijnd en aangepast. Het inschakelen van Admeisters als Google Ads expert verdient zich zonder meer terug. Een rendement van 300 tot 700 procent is vrijwel altijd haalbaar, mits jouw website optimaal converteert.

Header Conversie Optimalisatie

Admeisters, ook voor conversie optimalisatie

Stel dat je met een goede Google Ads campagne veel nieuwe bezoekers naar jouw website trekt, maar na even wat rondgekeken te hebben, vertrekt het gros van de bezoekers weer zonder een bestelling geplaatst te hebben of contact opgenomen te hebben. Daar heb je niets aan, toch? Admeisters is naast online marketingbureau ook WordPress website ontwikkelaar. Het opzetten van een campagne valt onder de marketingkant, het optimaliseren van jouw website valt onder het specialisme van de websitebouwer. Admeisters verenigt beide specialismes onder één dak.

Lokale vindbaarheid met Zoekmachine Marketing

Google Ads is een vorm van SEA

SEA staat voor Search Engine Advertising, oftewel zoekmachine adverteren. Naast Google Ads bestaan er nog drie manieren van SEA, namelijk Google Shopping, Google Remarketing en de videoadvertenties op YouTube.
Bij Google Shopping verschijnen er boven de zoekresultaten in Google, afbeeldingen van het product waarop de bezoeker zocht, mét de prijs erbij.
Google Remarketing laat advertenties zien aan een bezoeker die op jouw site is geweest, maar niets besteld heeft of geen contact heeft opgenomen. Als diegene een nieuwe zoekopdracht intikt, verschijnt jouw advertentie weer boven zijn zoekresultaten.
Admeisters verzorgt ook deze vormen van zoekmachine adverteren.

Gevonden worden in Google

SEA en SEO

Naast zoekmachine adverteren bestaat er ook nog zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO, Search Engine Optimization. De organische resultaten in de Google ranglijst zijn het resultaat van SEO. Die volgorde van resultaten wordt door heel veel zaken bepaald, waaronder het aantal bezoekers dat een website bezoekt en daar naar alle waarschijnlijkheid tevreden over was. Als jij jouw Google Ads campagne goed inzet, dus als je bezoekers trekt die ook nog eens doen wat jij wilt – een bestelling plaatsen, zich inschrijven voor de nieuwsbrief, een contactformulier invullen, enzovoorts – zal dit dus een positieve invloed hebben op jouw organische plaats binnen Google.

De drie pijlers van zoekmachine optimalisatie

Naast Google Ads ook werken aan zoekmachine optimalisatie

Met een Google Ads specialist kun je snel het rendement van je online activiteiten opkrikken. Ook kun je Google Ads goed inzetten om een bepaald product of een bepaalde dienst onder de aandacht van een specifieke of een ruime doelgroep te brengen. Bovendien is het een manier om snel naamsbekendheid te maken of een voorsprong op je concurrent op te bouwen. Toch is het goed om daarnaast ook te werken aan zoekmachine optimalisatie. Voor veel mensen is een hoge plaats in de Google ranglijst een bewijs van kwaliteit en die mensen klikken eerder zo’n website aan dan een ‘gekochte plaats’ in Google. Admeisters helpt je ook graag bij de zoekmachine optimalisatie.

Marketingdoelstelling formuleren

Een goede Google Ads specialist kijkt verder dan Google Ads

Het zal je na dit hele verhaal wel duidelijk zijn dat een gerenommeerde Google Ads specialist als Admeisters niet alleen een goede advertentie voor je opstelt en deze koppelt aan een website die goed converteert. Nee, we adviseren je altijd ook over andere middelen om je online activiteiten naar een hoger plan te tillen en ze daar te houden. Je wilt tenslotte niet afhankelijk zijn van alleen de Google Ads, daar maak je je bedrijf te kwetsbaar mee. Want jouw concurrent kan jou – door bijvoorbeeld een groter budget te gebruiken – net zo dwarszitten met een Google Ads campagne als jij hem.

Online marketingmiddelen

Daarom kies je voor Google Ads expert Admeisters

  • Admeisters is een getalenteerd en gedreven online marketingbureau en WordPress website ontwikkelaar, deze combinatie garandeert een succesvolle Google Ads campagne met een rendement van 300 tot 700 procent rendement.
  • Admeisters richt zich op middelgrote bedrijven die online marketing serieus nemen en daarin willen investeren. Google Ads maakt in onze visie deel uit van een groter geheel aan online activiteiten.
  • Admeisters doet geen loze beloften. We komen met reële, haalbare voorstellen waaraan je ons te allen tijde kunt houden.
  • Admeisters werkt met een vaste campagnemanager. Deze werkt bij voorkeur een dagdeel per week – of eventueel per veertien dagen – bij jou op locatie. Zo leren we jouw bedrijf goed kennen en we houden de communicatielijnen kort en helder.
  • Op gezette tijden rapporteren we over de stand van zaken met onderbouwende statistieken en cijfers. Natuurlijk mag je ons ook tussendoor vragen hoe de vlag erbij hangt.
  • Wij houden van ons vak en we zijn gebrand op succes. Maar we zijn ook realistisch en we zullen je dan ook geen dingen beloven die we niet kunnen waarmaken.
Whiteboard uitwerking online marketingstrategie

Admeisters, Google Ads specialist en meer

Het werken met Google Ads is slechts één van de diensten die Admeisters biedt. We noemden al conversie optimalisatie en zoekmachine optimalisatie. Maar we passen ook andere vormen van feed marketing en online marketing toe. Bovendien bouwen wij WordPress websites en webwinkels op maat of met behulp van speciaal door ons ontwikkelde templates. Kijk rustig rond op onze website om een beeld te krijgen van onze activiteiten. Neem contact op als je meer wilt weten of als je net als onze eerdere klanten meer rendement uit jouw online activiteiten wilt behalen.

Veelgestelde vragen over online marketing

✔ Wat doet een Google Ads specialist?

Een Google Ads specialist kent de ins & outs van het advertentieplatform van Google. Een Google Ads specialist is bekwaam in het opzetten en inrichten van een rendabel Google Ads-account en beheert de Google Ads-campagnes en advertenties in verschillende advertentiegroepen. Op basis van de resultaten worden de campagnes door de Google Ads specialist continue geoptimaliseerd om meer rendement te behalen uit de betaalde zoekresultaten.

🎯 Wat is zoekmachine adverteren?

Met zoekmachine adverteren worden de betaalde zoekresultaten bedoeld die bovenaan in de zoekmachines worden weergegeven. Zoekmachine adverteren wordt ook wel Search Engine Advertising genoemd, afgekort SEA.

Via zoekmachine adverteren kun je dus met betaalde advertenties boven de organische zoekresultaten worden weergegeven. Om deze reden worden zoekmachine adverteren (SEA) en zoekmachine optimalisatie (SEO) vaak gecombineerd om zo meer rendement te kunnen behalen uit het online marketing budget.

Wil je ook beter gevonden worden in zoekmachines op relevante zoektermen? Vraag een vrijblijvende offerte aan of plan een vrijblijvend adviesgesprek in met één van onze adviseurs om jouw online ambities te bespreken.  Meer informatie over SEO lees je hier.

💡 Wat is het verschil tussen SEA en SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization en wordt ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. Zoekmachine optimalisatie draait om het toegankelijker maken van je website, met als doel beter gevonden te worden in de niet betaalde zoekresultaten in de zoekmachines.

SEA staat voor Search Engine Advertising. Met SEA worden de betaalde zoekresultaten bedoeld die bovenaan in de zoekmachines worden weergegeven. Via zoekmachine adverteren (SEA) kun je dus met betaalde advertenties boven de organische zoekresultaten worden weergegeven.

📈 Hoe werkt zoekmachine adverteren?

Via een uitgebreide zoekwoorden analyse kijken we welke zoektermen het meest interessant zijn voor je producten of diensten. Hierbij kijken we naar de concurrentie en het zoekvolume.

Met zoekmachine adverteren maken we op basis van de zoekwoorden analyse, campagnes aan in Google Ads. Deze campagnes optimaliseren we continue om zo hoge(re) posities te behalen en het verkeer vanuit de zoekmachines te maximaliseren voor conversie.

Wil je ook meer leadsmeer klanten en meer omzet? Vraag een vrijblijvende offerte aan of plan een vrijblijvend adviesgesprek in met één van onze adviseurs om jouw online ambities te bespreken.

🛒 Wat kost zoekmachine adverteren?

Zoekmachine adverteren (SEA) is net als zoekmachine optimalisatie (SEO) een structureel proces en de resultaten zijn afhankelijk van de gewenste positie en concurrentie op de zoektermen in de zoekmachines.

In Google Ads kun je zelf een dagbudget instellen. Verwacht echter bij kleine budgetten geen grote uitkomsten. Wat een realistisch budget is hangt af van je doelstellingen. Elk bedrijf is immers uniek met zijn diensten of producten, doelgroep en werkwijze.

In de basis starten we met zoekmachine adverteren vanaf een uur in de week. Bij grotere accounts werken we vanzelfsprekend meerdere uren per week om de gewenste resultaten te behalen. Het advertentiebudget komt voor eigen rekening en wordt afgeschreven via de betreffende advertentieaccount(s).